2022.04.14. 09:45:00 6426 195

Tippek göndörödés ellen minden hajtípusra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Noha a göndör frizura egy olyan klasszikus és vonzó megjelenés - amelyet szándékosan elég időigényes elérni, ha egyenes hajjal áldott meg a genetika-, de ez egyben az egyik leggyakoribb hajprobléma is. Bármilyen is legyen a hajtípusod, és bármilyen évszak is legyen, a hirtelen begöndörödő tincsek bosszúságra adhatnak okot. A göndörödés egyik fő okozója pedig nem más, mint a szárazság.

Göndör vagy egyenes? - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Göndör vagy egyenes?

A hajfesték, a hő- és napsugárzás csak néhány azok közül, amelyek hajtípustól függetlenül göndörödő szárazságot okozhatnak. Amikor a haj száraz, felszívja a nedvességet a levegőből, és ettől a tincsek begöndörödnek.
A göndörödés megszüntetése a haj típusától és állagától függően eltérő megközelítést igényel, ezért az alábbiakban bemutatjuk a legjobb tippeket a göndörödés megszüntetésére, amiket tényleg érdemes építeni a hajápolási rutinunkba.

Hogyan küzdj a göndörödés ellen, ha egyenes szálú hajad van

Az eredendően egyenes hajnál a bolyhos szálak és a töredezett hajvégek gyakran a nedvesség hiányának és a károsodásnak a következményei, és gyakran a tincsek laposodását és tartás nélküliségét is okozhatja.
Hajszárításkor törekedj a lefelé mutató mozdulatokra, hogy a hajszálak sérüléseit ne fokozd, majd titánnal vagy hasonló nem hajkárosító anyaggal bevont (további súrlódások elkerülése) sütővassal simíts át a hajadon.

Hogyan küzdj a göndörödés ellen, ha hullámos hajad van

A nedvesség elengedhetetlen ahhoz, hogy a hullámos haj ne bolyhosodjon ki. A kellő hidratáltság nemcsak a göndörödést szabályozza, hanem a hullámok rögzítését is segíti. Válassz hajtípusodhoz illő göndörítő sampont és balzsamot, hogy fokozd a hidratációt.
Majd hajszárítást megelőzően mindenképp permetezz rá kondicionálót – ha teheted, hagyd a hajadat levegőn megszáradni. Hajszárítás és hajvasalás előtt feltétlenül használj hővédő termékeket, hogy megvédhesd a hajadat a károsodástól.

Hogyan küzdj a göndörödés ellen, ha göndör hajad van

A göndör haj még hajlamos szárazabbá válni. A selymes tincsek kulcsa az, hogy a lehető legtöbb nedvességet juttasd be a hajba egy kifejezetten göndör hajra tervezett kondicionáló segítségével. A kombináció visszaállítja a nedvességet a hajszálakban, és szerkezetet és tartást biztosít. A nagyon göndör hajnak általában egy nagyon nehéz olajra van szüksége a hidratáltsághoz.

A haj göndörödése és bolyhosodása ellen védő készítményt úgy tudjuk legkönnyebben eloszlatni a hajszálakon, hogy a hajunkat vastagságtól függően négy-nyolc részre bontjuk, majd területenként az ujjaink segítségével juttatjuk a hajszálak közé a választott hajápolási terméket. A legjobb göndörödés elleni termékek shea vajat, avokádó-, kókusz- vagy argánolajat tartalmaznak, de a mélykondicionáló hajmaszkokat is szépen kisimíthatják és hidratálhatják a tincseinket.

Forrás: www.chatelaine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...