2021.10.20. 12:15:00 7265 255

Tisztítsd ki a matracaidat saját kezűleg úgy mint a profik!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha mostanában nem gondoltál a matrac tisztítására, inkább mégiscsak fontold meg ezt! Valószínűleg minden este minimum 6, de jobb esetben 8 órát töltesz el rajta, ami idő alatt a testedből származó elhalt hámsejtek és verejték kerülnek bele, és ez utóbbi sárga foltokat is okozhat. Arról nem is beszélve, hogy ez a környezet nagyon vonzó a poratkák számára.

Matrac tisztítása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Matrac tisztítása

Függetlenül attól, hogy allergiában szenvedsz-e vagy sem, mindig jó ötlet, hogy ágyad friss, azaz pormentes és szagtalan legyen. Rajta hát, kövesd útmutatásunkat és tisztísd ki rendesen a napi szinten használt matracodat!

A matrac mélytisztítása

1. Távolítsuk el a port porszívózással a matrac felületéről!

Ezt jó legalább havonta megtenni (vagy gyakrabban, ha valaki a családban allergiás). A matrac többszöri átporszívózása után használjuk a résszívó fejet, hogy a varratok mentén is rendesen ki tudjuk tisztítani a matracot.

2. Adjunk egy kis gőzt!

Ha van ruhákhoz való gőzölőnk, tartsuk a fúvókát a lehető legközelebb a szövethez (anélkül, hogy a gőz lecsöppenne). Ha nincs ilyen készülékünk, használjunk gőzölős vasalót a művelethez. A behatoló gőz megöli a felület közelében rejtőzködő poratkákat. A matracot ismét porszívózzuk ki.

3. Távolítsuk el a foltokat!

Ha háziállatok is alszanak, vagy szívesen eszünk az ágyban, akkor valószínű, hogy a matracon vannak is foltok. Eltávolítani ezeket legegyszerűbben szőnyeg- és kárpittisztítóval lehet. Ehhez enyhén permetezzük be a foltot - vagy egy ruhakendőt -, és a foltot a külső szélétől a középpont felé haladva nedvesítsük meg, hogy a folt ne terjedhessen tovább. Ha a folt eltűnt, nedves ruhával vagy szivaccsal öblítsük le a tisztítószert. Végül töröljük le a területet egy száraz ruhával, és hagyjuk, hogy a matrac alaposan megszáradjon, mielőtt újból bevetnénk az ágyat.

Hogyan távolítsuk el a sárga foltokat a matracból?

A sárga foltok a matracunkon valószínűleg az izzadság felhalmozódásának következményei. Megpróbálhatjuk a foltokat kifehéríteni egy -egy csésze hidrogén -peroxid és meleg víz keverékével:

  • Öntsük az oldatot egy szórófejes palackba, és spricceljük be vele a matrac felületét.
  • Egy frottír törölközővel dolgozzuk bele az anyagba, és hagyjuk megszilárdulni - körülbelül 30 perc.
  • Az öblítéshez spricceljük le újra a matracot, de most tiszta vízzel, alaposan töröljük át, majd hagyjuk teljesen megszáradni.

Ha rendelkezésünkre áll (gőzölős) kárpittisztító gép, mindenképpen használjuk a matracon is. Ezzel jobban ki tudjuk tisztítani a foltokat és nagyobb mértékben fel tudjuk szívni a nedvességet, így a matrac gyorsabban meg fog száradni.

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...