2021.10.12. 13:00:00 7907 251

Töltött leveles péksüti a sütőből: Csak bírd kivárni, amíg meghűl
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szereted a frissen sült leveles tészta illatát? Ennél jobban csak a minden jóval gazdagon megtöltött leveles tészta sütőből kiáramló édes illata fog lázba hozni. Nosza, kapj fel egy kötényt és irány a konyha, mert ezt az élményt neked is át kell élned!

Banánnal és csokis krémmel töltött leveles tészta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Banánnal és csokis krémmel töltött leveles tészta

Természetesen igazad van: a péksütemények íze fontosabb, mint az illata. De lehet rossz ízű az, aminek ilyen mennyei illata van? Na ugye!
Háromféle töltelék közül is választhatsz, vagy inkább ne is! Süss mindegyik féléből kóstolót, hogy kiderüljön, melyik családtagnak melyik ízesítésű falatka lesz a kedvence!

Gyors péksütemény édesen töltött leveles tésztából

Az alap:

1 csomag kiolvasztott fagyasztott leveles tészta
tojás

1. töltelék:

Fél csésze szeletelt banán
Negyed csésze mogyorós csokoládékrém

2. töltelék:

Fél tábla csokoládé 4 részre törve
Negyed csésze málnalekvár

3. töltelék:

Negyed csésze csokoládé forgács
Graham keksz, durvább darabokra törve
12 db mini pillecukor

Elkészítés:

  1. A kitekert leveles tészta felét óvatosan fektessük egy nagyobb jégkockákat gyártó tálcába, és ugyancsak óvatosan nyomkodjuk bele a kockákba, hogy kialakulhasson a szükséges forma, azaz hely a töltelék számára.
  2. Az első négy kockába tegyünk egy-egy szelet banánt és egy-egy kanál mogyorós csokoládékrémet.
  3. A középső négy kockába pedig egy-egy darab csokoládét és egy-egy kanál málnalekvárt tegyünk. (A csokoládéból választhatunk aktuális kedvünk szerint bármilyen fajtát, hiszen a málnához jól illik a fehér, az ét- és a tejcsoki is.)
  4. A hátramarad négy kockába helyezzünk néhány mályvacukrot, némi csokoládé forgácsot és graham kekszből tördelt darabokat.
  5. A leveles tészta másik felét helyezzük rá a már megtöltött részekre, és sodrófával zárjuk is kicsit össze. Majd hagyjuk a tésztát 10 percig pihenni.
  6. Ezután fordítsuk ki a jégkocka tálca tartalmát egy sütőpapírra és vágjuk szét a kialakult kis töltött falatkákat. A körben keletkezett felesleges tésztát ekkor akár le is vághatjuk. A töltött péksütik széleit villával nyomjuk össze, és kenjük meg a felvert tojással.
  7. Végezetül süssük kb. 30 percig.

Aki nem szeretne ennyiféle tölteléket készíteni, értelemszerűen szorozza fel a másik töltelék(ek)nél megadott mennyiségeket. Vigyázat! Bármilyen csábító is az illat, túl melegen ne fogyasszunk a kisúlt falatkákból!

Forrás: www.womendailymagazine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.

Egytálétel csirkemellből, ahogy a katalánok készítik

Élénk, folyamatosan pezsgő életünk forgatagában igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy ez a tempó ne éreztesse negatív hatásait az ételeink minősége tekintetében. Nem csoda hát, hogy az egytálételek újra nagy népszerűségnek örvendenek, mégpedig világszerte, mivel egyszerűen elkészíthetők, ízletesek és egészségesek is. Legyen szó ebédről vagy vacsoráról, mindenképpen hálás megoldást kínálnak, ha jóízű receptekkel, kiadós és változatos ételekkel szeretnénk megörvendeztetni a szeretteinket vagy vendégeinket.