2020.12.14. 15:32:42 9000 209

Ttisztán elektromos autók gyártásába kezd a Mercedes Kecskeméten
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Jelentősen, újabb 50 milliárd forintos beruházással bővíti kecskeméti gyárát a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary, a fejlesztés keretében a vállalat megkezdi Magyarországon elsőként a tisztán elektromos meghajtású autók gyártását - jelentette be hétfőn Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kecskeméti gyárból a Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón.

Elektromos autó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Elektromos autó

Az 50 milliárd forint értékű beruházáshoz a magyar kormány 15 milliárd forint támogatást biztosít, a beruházással több mint 4400 munkahely jövője válik "betonbiztossá" - tette hozzá a miniszter.

Hangsúlyozta: a világ egyik legnagyobb és legmodernebb autóipari vállalata döntött úgy, hogy óriási jelentőségű high-tech beruházást hoz Magyarországra, most amikor a világ autóipara "nem éppen az új beruházásokról szól". A vállalat ehhez szükséges karosszériaüzemet épít, és megkezdi a kecskeméti gyár technológiai felkészítését a tisztán elektromos autók szériagyártására - ismertette.

A miniszter a beruházást mérföldkőnek nevezte a Mercedes kecskeméti gyára, valamint a magyar gazdaság és autóipar szempontjából egyaránt.

Az ország autóipara Európa és a világ autóiparának zászlóshajója is, a klasszikus autóipari időszakot tekintve most nagy lépést téve afelé, hogy az elektromos autók gyártásában is hasonló pozíciót töltsön be a jövőben - mondta.

Hozzátette: akármilyen irányba megy a világ autóipara, akármilyen ütemben, a kecskeméti gyár és gyártás sorsa biztosított. Mindez tovább erősíti a magyar-német gazdasági együttműködést, a németek alkotják a legnagyobb beruházói közösséget Magyarországon, az összes külföldi beruházás egyötöde Németországból érkezett - sorolta. Fontosnak nevezte, hogy a Magyarországon működő német cégek 60 százaléka szerint javulni fog jövőre az üzleti helyzete, ami a járványhelyzetben biztató várakozás.

Kitért arra, hogy a világjárvány második hullámában a kormány olyan döntéseket hozott, amelyek megvédik az emberek egészségét és fenntartják a gazdaság működését. A magyar kormány világjárványra adott gazdasági válasza arról szól, hogy megvédje a munkahelyeket. A munkanélküliséggel szembeni harcban azokat a vállalatokat nevezte a kormány szövetségesének, amelyek a nehéz időszakban sem leépítenek, hanem megvédik a munkahelyeket és újakat hoznak létre, beruháznak, fejlesztenek.

Kiemelte: a magyar gazdaság életerejét mutatja, hogy miközben az egész világon gyárakat zárnak be, tömeges elbocsátásokat jelentenek be, addig Magyarországon újabb és újabb beruházásokat jelenthetnek be az ország valamennyi pontjáról. Ezek a beruházások világosan bizonyítják: az ország az új világgazdasági korszak nyertesei közé tartozik. Az új korszak brutális versennyel indul, a gazdasági kapacitások újraelosztásáért. A bezárt gyárak nem nyitnak újra automatikusan, a cégek a hatékonysági nyomás alá kerülve azt keresik, hogy hol tudnak az eddiginél jobban, hatékonyabban, gyorsabban termelni. "Ma Magyarország ebben a versenyben aratott egy óriási győzelmet" - húzta alá.

Szijjártó Péter köszönetet mondott a kormány nevében a Mercedes többezer kecskeméti és Kecskemét környéki dolgozójának, akik a gyár odaköltözése óta fantasztikus teljesítményt nyújtottak, és az újabb beruházást lehetővé tették.

Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: Kecskeméten fogják gyártani az EQB, azaz a tisztán elektromos meghajtású autót, amelynek 2021 utolsó negyedévétől kezdődhet a sorozatgyártása. Az új modell világpremierje jövő tavasszal lesz. Az idén márciusban bejelentett új présüzem pedig 2022-ben megkezdi működését a közlése szerint.

A kecskeméti gyár 4400 dolgozójának kiemelkedő teljesítménye miatt esett a konszern választása ismét a kecskeméti gyárra, amelynek ezzel a vállalaton belül még fontosabb szerepe lesz - mondta.

Felidézte: tavasszal egy hónapra leállították a gyártást a járvány, és az alkatrészbeszállítás akadozása miatt. Az április végéig tartó kényszerszünetben számos védelmi intézkedést vezettek be, augusztus óta újból teljes üzemmel gyártanak.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere azt mondta: örömöt és büszkeséget éreznek az újabb beruházás miatt, amely több száz új munkahelyet teremt, valamint közel ötezer család jövője lesz kiszámíthatóbb és biztonságosabb. Az új gyárban a jövő autóit fogják gyártani, ebben Kecskemét lesz és marad egy jó darabig az első. A Mercedest korrekt és hűséges szövetségesnek nevezte, amelyre a nehezebb időkben is számíthatnak. A kormány az első pillanattól kezdve támogatta a beruházás megvalósulását, a fontos versenyt csak így sikerült megnyerni - mondta.

A kecskeméti gyárban 2019-ben mintegy 190 ezer Mercedes-Benz kompakt autót állítottak elő. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. 2019-ben közel 3,7 milliárd eurós forgalmat ért el, amely az előző évhez képest 2,7 százalékos növekedést jelent.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...