2021.01.27. 13:36:00 9936 254

Újra hallható lesz a Danubius Rádió!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ország egyik leginkább hallgatott rádiója 2021-ben visszatér. A Danubius rádiót a SoundPlus Kft. működteti, amelynek tulajdonosa Szabó Marcell, aki a mai napig adásban lévő online rock rádiót is üzemelteti BDPST Rock néven.

Rádió - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rádió

A Nonstop Rádió úgy döntött, hogy felveszi a hajdanán népszerű Danubius Rádió rádiófrekvenciáját. Egy időben a Class Fm működött az állomáson, de február elsejétől visszatér a piacra a Danubius rádió, mint név. Azonban a Danubius Rádió védjegye a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának adatbázisa szerint egyelőre senkihez sem tartozik, így a védjegyoltalmak, amelyek korábban valósultak meg, megszűnhetnek.

A Danubius rádió elhallgatása

Egykor a Danubius rádióban olyan személyiségek szórakoztatták a hallgatókat, mint például Geszti Péter, Bochkor Gábor, Boros Lajos, Buza Sándor, Balázsy Panna, Szabó Tamás, Villám Géza, Rókusfalvy Pál, Rónai Egon, Jáksó László és Dénes Tamás. Mérhetetlen nagy űrt hagyva maga után, amikor 2009. november 18.-án éjfélkor elhallgatott. Akkor az Országos Rádió- és Televízió Testület (ORTT – a mai Médiatanács elődje) pályázatkiírása szerint a már szintén nem működő Class Fm-nek ítélte a Danubius Rádió frekvenciáját. A kiírás és a Danubius Rádió lekapcsolása törvénytelen volt, amit idővel elsőfokon a Fővárosi Bíróság, majd később másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla is kimondott, amely egyébként súlyos politikai vitát is kiváltott. Hiába volt a kedvező ítélet a frekvenciához már nem tudott hozzájutni a médiaszolgáltató, mivel akkor már a Class Fm használta az adott frekvenciát és így lényegében a cég, azaz a Danubius Rádió teljesen ellehetetlenült. A rádió egy ideig próbálkozott internetrádióként talpon maradni, de 2010-ben végül ezzel is leálltak.

A történet végül úgy zárult le, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) törölte a Danubius Rádió Műsorszolgáltató Zrt. adószámát és kezdeményezte a Fővárosi Törvényszék Cégbíróság felé a cég megszűntnek nyilvánítására irányuló eljárást, ezáltal a cégbíróség elindította a társaság kényszertörlését, amely mostanra már jogerőre emelkedett.

  1. február elsejétől viszont újra hallható lesz a legendás Danubius Rádió – hallható a Nonstop rádió közleményében.

Forrás: media1.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...