2022.07.20. 12:25:00 6590 217

Útikalauz Riviéra rajongóknak: Kihagyhatatlan dél-francia úticélok
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Földközi-tenger francia partvidékén az év nagy részében jellemzően meleg, mediterrán időjárás a jellemző. Dél-Franciaország napsütötte részei nem véletlenül váltak Európa egyik legfelkapottabb színtereivé a tehetősek és hírességek társasági életének. Ám kikapcsolódás szempontjából se feledkezzünk meg a régióról!

Carcassone - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Carcassone

A vízisportok, a strandolás és a nyüzsgő éjszakai élet szerelmesei biztosan sokat hallottak már Saint- Tropez aprócska városáról, míg Monte Carlo, amely valójában a Monacoi Hercegség része, az utcai Grand Prix pályáról és a világhírű kaszinójáról híres. De ezeken kívül is akad még felfedezésre érdemes környék a partvidéken és Franciaország egyéb déli részein.

Cannes

Cannes üdülővárosa a francia Riviéra egyik újabb csúcspontja, emellett a kulturális élet egyik fontos központjaként is számon tartják. A világhírű filmfesztivál miatt évente szó esik róla, de Cannes ennél sokkalta több: A strandolni vágyóknak aranyszínű, homokos strandokat, a pihenni szándékozóknak csodálatos szállodákat, míg a shoppingkirálynők számára megannyi butikot kínál. A kikötő területe egy másik nagyszerű hely a kikapcsolódásra, ahol egy pohár bor vagy koktél elfogyasztására közben csodálhatjuk meg az ott állomásozó hatalmas jachtokat.

Nizza (Nice)

Habár Franciaország ötödik legnagyobb városa, ugyanakkor Nizza a francia Riviéra egyik legnyugodtabb tengerparti települése is, amely méltán híres a hosszú sétányairól és kavicsos strandjairól. Az óváros szűk, macskaköves mellékutcáiban a kulináris élvezetek és a borok rajongói a mennyekben érezhetik magukat. A város repülőtere közvetlenül a tengerparton található, ez Nizzát nagyon könnyen megközelíthetővé teszi. Ide a februárban megrendezésre kerülő virágkarnevál idején is sokan szeretnek ellátogatni.

+1

Carcassone

Akiket az évszázados történelem lelkesít fel, feltétlenül fedezzék fel maguknak a középkori eredetű, kivételesen bájos várost, amelynek története egészen a 4. századig visszanyúlik vissza. A még ma is álló városfalak és az impozáns kastély – vagyis Európa egyik legnagyobb vára - lenyűgöző látványban részesíti az utazókat. Számos történelmi túrát kínálnak a város eddigi története iránt érdeklődők számára.

Forrás: www.divine.ca/en

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...