2016.03.29. 13:50:28 17541 371

Virágzó bokrok – ettől lesz igazán színpompás a tavasz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sétálgattam az utcán, sorra rácsodálkoztam az immár virágzó fákra, bokrokra, és nagyon jó érzés kerített hatalmába. Gondoltam összeszedek nektek egy-két tavasszal virágzó cserjét, hátha éppen azon gondolkoztok, mivel dobjátok fel a kertet, hogy még csinosabb legyen jövő ilyenkor!

Aranyvessző - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Aranyvessző

Aranyvessző

Márciusban talán az első bokor, ami virágba borul. Sárga kis tölcsérei a nap még bujkáló sugarait pótolják, és feldobják a napunkat. Igazán jól esik ránézni a közeledő jó idő eme virágos hírnökeire.

A fagytűrő cserje igazán jól viseli a zordabb időjárást is, sőt, a városi körülményeket is, nem igazán kényes, de kedveli a tápanyagdús talajt. Szereti a napsütést, így világos helyre telepítsük. Akár sövénycserjének is ületethető, vízigénye közepes. (forrás: molnarfaiskola.hu)

Japánbirs

JapánbirsJapánbirs

Nagyon szép korall színű (narancsos-pirosas) virágai vannak és – az aranyesőhöz hasonlóan – kora tavasszal örvendeztet meg minket velük. Később birsalakú termése lesz (kb. őszre), erről kapta a nevét is. Főzve lekvárnak vagy kompótnak elkészítve fogyasztható, nyersen túl kemény ahhoz, hogy élvezzük zamatos, ám savanyú ízét.

Sűrű ágainak köszönhetően sövénynek is jó lehet. Kedveli a napos vagy félárnyékos helyeket, a víz igénye közepes, de jól tűri a szárazságot. (forrás: tuja.hu)

Babarózsa

BabarózsaBabarózsa

A halvány rózsaszín virágok után babarózsának nevezett cserje igazán romantikus bokrocska, amiben jól esik az utcán elsétálva gyönyörködni. Ma talán már nem olyan népszerű, mint régen volt, de én még emlékszem, hogy mindkét nagyanyám kertjében ott bimbózott április végén a babarózsa.

Szereti a napos elhelyezést, a tápanyagban gazdag, jó vízelvezetéssel rendelkező laza talajt. Tavasszal metszük vissza a zöld rügyekig a száraz részeket. (forrás: botanikaland.hu)

Rózsalonc

Rózsalonc | pixabay.comRózsalonc | pixabay.com

Különleges, tölcsér alakú virágaiban májusban gyönyörködhetünk. Más cserjékkel kombinálva, akár élősövény részeként is csodaszép. 2-3 méter magasra nő meg, és nagyon gyorsan fejlődik, így ha gyorsan szeretnél egy szép bokrot a kertedbe, akkor ajánljuk ezt a növényt.

Napos helyre ültessük, de a félárnyékos oldalon sem lesz baja. A talaja legyen tápanyagban gazdag, nem kell többet locsolni, mint más bokrokat. Tavasszal vágjuk vissza az elszáradt virágokat, így még dúsabbá varázsolhatjuk a növényt. (Forrás: molnarfaiskola.hu)

Nagyvirágú liliomfa

LiliomfaLiliomfa

A kedvenc virágos cserjém, melynek virágaiban kétszer is gyönyörködhetünk egy évben. Először áprilisban, másodszor pedig júniusban. Fehéres rózsaszínes liliomra vagy tulipánra emlékeztető virágai a tavaszi kertek királynőjévé varázsolják a növényt. A törékenynek tűnő virágaival ellentétben ez a növény egyáltalán nem kényes, nagyon ellenálló faj, metszeni sem kell, maximum a száraz virágokat távolítsuk el róla. Napos vagy félárnyékos helyen szeret élni, kedveli a kissé savanykás, tápanyagban gazdag talajt. Nem nagyobb a vízigénye, mint egy normál cserjének.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...