2014.09.27. 09:20:31 4860 18

Vízbe borult, eltévedt, mégis első lett Takács Tamara
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mindez nekünk azt bizonyítja, hogy kajak-kenuban is verhetetlenek vagyunk, és akár csak a többi vizes sport, ez is nagyszerűen megy a magyaroknak. A maratoni kajak-kenu-vb bajnoka idén is Takács Tamara!

Felborult kajak | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Felborult kajak | Fotó: 123rf.com

Magyar szempontból nagyszerűen indult az oklahomai maratoni kajak-kenu világbajnokság: az ifjúsági versenyzők két arany-, két ezüst- és egy bronzérmet gyűjtöttek, míg az U23-asoknál két első és egy második hely jutott.

Az ifjúsági korosztályban a kajakos Takács Tamara megvédte világbajnoki címét, míg Katona Lili harmadik lett. Előbbi sikerről Hüttner Csaba, utánpótlás vezetőedző így nyilatkozott: „Tamara egy kicsit meg volt zavarodva, az első körben kiszállt futni, pedig akkor még nem is kellett volna, a másodikban pedig beborult, ám tudását és tehetségét jól mutatja, hogy ezek ellenére nyerni tudott a versenyen.”

Kenuban Balla Levente győzött, mögötte pedig Dóri Bence Balázs ért a célba. Fiú kajakban Vidákovich Antal másodikként végzett.

A 23 éven aluliaknál női kajakban Kiszli Vanda győzött, a kenusoknál pedig kettős magyar siker született: Szabó Kristóf nagyon taktikusan versenyezve nyert Dóczé Ádám előtt.

A férfi kajakosok versenye magyar idő szerint késő éjjel ér véget, szombaton pedig már a felnőttek is bekapcsolódnak a világbajnokságba.

Fotó: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Sétára fel! – A gyaloglás 5+1 jótékony hatása

A séta az egyik legegyszerűbb, mégis legjótékonyabb tevékenység, amit egészségünk és lelkünk érdekében tehetünk. Nem igényel különleges felszerelést, edzőtermet vagy komoly erőfeszítést, mégis rengeteget adhat. Sétálhatsz egyedül, vagy bandukolhattok csoportban is, ha szeretitek a társaságot.

Ezért fontos tudni az elektrolitokról

Az elektrolitok a vérben, a vizeletben és a szövetekben fellelhető ásványi anyagok, amelyek elektromos töltéssel rendelkeznek, kulcsszerepet játszanak a szervezet megfelelő működése érdekében, egyensúlyozzák a pH alapszintjét, a sejtekhez szállítják a szükséges tápanyagokat, kiküszöbölik az anyagcsere köztes- és végtermékeit (a metabolitokat) a sejtekből. A legtöbb testi funkció akadálytalan működéséhez a víz nélkülözhetetlennek bizonyul, a szükséges utánpótlás során pedig a jobb felszívódást olyan ásványi anyagok segítik elő, mint például a kálium és a nátrium. Mit érdemes tudni az elektrolitokról?

Ezekkel a természetes módszerekkel látványosan megnövelheted az energiaszinted

Nem meglepő kijelentés, hogy a szervezet akadálytalan működéséhez, az életfolyamatok lebonyolításához energiára van szükség. Az energia építi, karbantartja és regenerálja a sejteket és szöveteket, támogatja a különféle funkciókat és tevékenységeket. Sűrűn halljuk, hogy „kimerültem”, hogy „több energiára lenne szükségem”.” Hogyan lehet ezen segíteni?