2015.03.03. 17:55:59 15438 325

10 tipp, hogy tartósabb legyen a vágott virág
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Jön a nőnap, ilyenkor megnő a virágkereskedések forgalma, és sokan kapnak egy vagy akár több szál virágot. A vázában már kevésbé bírják ezek a növények a gyűrődést, de azért akad egy-két házi praktika, amivel megpróbálhatod meghosszabbítani az életüket.

Tulipán csokor - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tulipán csokor

Tippek vágott virágokhoz!

  1. Legyen mindennap friss víz a virág alatt a vázában!
  2. Éjszaka tedd hűvösebb helyre a vázát, csak nappal legyen szem előtt, úgyis csak akkor tudsz gyönyörködni benne!
  3. Vágd le a szárakat! A rózsát átlósan kell, a szegfűt egyenesen két íz között, a tulipán szárát tűvel átszúrhatod, a fás szárúakét kalapáccsal lapíthatod.
  4. A vízbe érő leveleket, hajtásokat távolítsd el!
  5. Tartósítószerként csöpögtethetsz sört vagy ecetet, citromlevet és egy evőkanál cukrot a vízbe. Vehetsz virágtartósító szert is a virágboltokban.
  6. A frézia, nárcisz, szegfű és tulipán vízébe elég egy csipet cukor.
  7. Újraélesztheted a hervadó virágot, ha levágsz a szárából, majd forró vízbe és utána hideg vízbe helyezed.
  8. Ne érjen a váza aljáig a virág szára! Válassz olyan edényt, ami tartja is a csokrot.
  9. Lámpafény alatt felegyenesedhetnek a szárak.
  10. Ha te adod a virágot, addig ne takard ki a selyempapírból, amíg át nem adod.

Forrás: hogyankell.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Rizottó, a húsvét sztárja – Hogy tessék?

Az egyszerűbb néha tényleg nagyszerűbb! Minden évben vért izzadva próbáljuk lenyűgözni a családot egy ellenállhatatlan menüsorral az éppen aktuális ünnepen, hosszú munkaórákat áldozunk fel a legtökéletesebb fogás oltárán. Pedig van, hogy egy hétköznapi finomság lesz a tuti befutó. Mondjuk, a rizottó!

Nem csóka, hanem csoda – Az articsóka gyógyító titkai

„Csókai csóka, vak varjúcska, Komor kőszál kőlakója…” – ki ne emlékezne Móra Ferenc játékos verssoraira? És ki ne hallaná meg fülében a „csóka” szó zenéjét, ha először találkozik az articsóka névvel? Mert valóban: első hallásra inkább tűnhet madárnak, mint zöldségnek. Azonban az articsóka – a maga tüskés, bogáncsszerű külseje mögött – valóságos táplálkozási és egészségügyi kincsestár. A fészkesvirágzatúak családjába tartozó növény nemcsak a tányérokra kívánkozik, hanem egyre gyakrabban bukkan fel természetgyógyászati ajánlásokban is. Nézzük, mit érdemes még tudnunk erről a különleges növényről.

Ízes élet vagy egészségügyi kockázat? A só kettős arca

A hosszú történelmi múlttal rendelkező sót élelmiszer tartósítás és ételízesítés céljából már régóta használják. A 40 százalék nátrium, 60 százalék kloridot tartalmazó alapvető étrendbeli nátriumforrásként szolgáló só (NaCl) néhány változatát – így az asztali sót is– különféle kémiai elemekkel, nyomelemekkel és ásványi anyagokkal dúsítanak, mint a jód, vas és a folsav. A test alapvető funkcióihoz nélkülözhetetlen a nátrium megléte, mellyel biztosítani tudja az idegrendszeri egészséget, a megfelelő izomműködést, valamint a tápanyag-felszívódást.