2023.05.14. 15:46:24 5850 201

2+1 szuper film, esős tavaszi estékre
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szokták mondani, hogy a májusi eső aranyat ér. Már pedig az elkövetkező napokban az időjósok szerint csapadékban egyáltalán nem lesz hiányunk. Ilyen időben a négy fal közé vagyunk zárva, de ez még nem jelenti azt, hogy ne hozhatnánk a lakásunkba a tavaszt. Az alábbi kellemes hangulatú alkotásokkal garantáltan a nappalinkba vagy a hálószobánkba tudjuk varázsolni a kikeletet.

Itt a filmnézés ideje! - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Itt a filmnézés ideje!

A titkok kertje (1993)

Egy elhanyagolt tavaszi kert és három kisgyerek, akik segítenek újra virágba borítani a területet. Ez a szívmelengető történet egy angliai kastélyban játszódik. A kastély ura Indiából magához vesz egy árva kislányt, akinek hatására a zord falak közé színes élet költözik. A szobafogságából szabadult lord fia és egy másik srác is társul a lányhoz, akinek különös képessége, hogy ért az állatok nyelvén. Ők hárman felfedeznek egy eldugott kertet, ami egyre érdekesebb és felfedezni való titkokat rejteget. A titkok kertjét a lengyel származású Agnieszka Holland rendezte.

Totoro – A varázserdő titka

Bár egyszerűnek tűnhet ez a történet, mégis nem csak gyermekeknek, de felnőtteknek is egyaránt ajánlott. Két csodás kislány az édesapjukkal egy kedves kis vidéki kunyhóba költözik és izgatottan várják, hogy szeretett édesanyjuk meggyógyuljon, és hazatérjen a kórházból. Erre készülve kezdik felfedezni a vidéki élet megannyi szépségét. Így találkoznak az erdőben lakó misztikus lénnyel Totoróval, aki segít a kislányoknak abban, hogyan nőhetnek egy éjszaka alatt a kertbe ültetett magok hatalmas fákká. Hayao Miyazaki egyik legnépszerűbb meséje a Totoro - A varázserdő titka. Lenyűgözően mutatja be az ember és a természet kapcsolatát.

Egy gésa emlékiratai

Kínában és Japánban ugyan nem fogadták kitörő örömmel a filmet, amelynek leginkább az az oka, hogy kínai színésznők játszották a gésákat. A kilencvenes évek végén az “Egy gésa emlékiratai” könyvszenzációnak számított. Nem csoda hát, hogy hollywoodi filmadaptáció is készült belőle. A színes legyezők, kimonók egy teljesen más világba repítenek bennünket. Viszont a csúcspont, amikor a főszereplő a tavasszal virágzó cseresznyefák alatt megismeri élete nagy szerelmét. Ezt a különlegesen színes filmet, Rob Marshall rendezte.

Forrás: port.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...