3 különleges hamburger a medence mellé
Amerika nem csak a grill partikat hozta méltán divatba, de a street food-ot is új szintre emelte a zseniális, változatos, ízletes, laktató burgereivel. Itthon is egymást érik ma már a jobbnál jobb hamburgerezők, de szerencsére egyszerűségüknél fogva, otthon is bármikor elkészítheted az ínycsiklandó szendvicseket. Medence mellett ebédre kifejezetten jó választás! Olvass tovább a legjobb receptekért! c
Klasszikus, de sosem unalmas
A 90’ -es években teret hódító hambizók nem véletlenül arattak akkora sikert. Kicsit magyarosítva, csalamádéval megspékelve, tökéletes kombinációt adtak a kezünkbe – és a fogaink közé.
Az alábbi hozzávalókra lesz szükséged:
- hamburgerzsömle
- salátalevelek
- lilahagyma
- paradicsom
- kígyóuborka
- 1 gerezd fokhagyma
- csalamádé (legjobb, ha házi!)
- szeletelt trappista sajt
- 14 dkg marhahúspogácsa
A szószhoz pedig:
- 1 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál mustár
- 1 kávés kanál majonéz
Darált marhahúsból készíts kb. 15 dkg- os húspogácsákat. Intenzív tűzön grillezd 3-3 percig mindkét oldalát, majd sózd, borsozd, vedd le a tűzről és helyez rá egy szelet sajtot. Amíg a sajt olvadozik a húson, vágd félbe a hamburger zsemlét, és pirítsd meg a belsejét. Az alsó megpirult zsömlére először tegyél néhány saláta levelet. Majd halmozz rá néhány paradicsom és lilahagyma karikát. Locsold meg az elkészített szósszal, és helyezd rá a húst. Ideje beborítani némi csalamádéval és reszelni rá egy kis fokhagymát. A tetejébe mehet a másik pirított félbuci. Egy pohár hideg kólával maximálisan retró lesz az élmény!
Forrás: mindmegette.hu
Camembert és áfonyalekvár
- 20 dkg darált marhahús
- 6 dkg vörös cheddar sajt
- egy kisebb camembert sajt
- 2 evőkanál áfonyadzsem
- só és bors
- kisebb vöröshagyma
- 2 db hamburger zsemle
- 1 evőkanál vaj
A darált marhahúst sóval, borssal és az apróra vágott vöröshagymával dolgozd össze alaposan, majd két szép húspogácsát formázz belőle. Grillen süsd át. Vágd ketté a hamburgerbucit, és a belső felüket vajazd meg. Vajas felével lefelé serpenyőben vagy grillen pirítsd meg. Laposan vágd félbe a camembert sajtot, hogy két, vékonyabb szeletet kapj. zsemle alsó felére tedd a cheddar sajt szeletet, majd rá a húspogácsát, még forrón, hogy összeolvadjon. Tedd a husira az camembert szeletet, úgy, hogy a vágott oldala feküdjön fel a forró húsra, a másik fele pedig várja a következő hozzávalókat. Kend meg a fölső részét áfonya dzsemmel, és tedd rá a zsemle fölső részét.
Forrás: nosalty
Sörös-halas burger
- 300-400 g tőkehalfilé
- 10 dkg liszt
- 1 evőkanál sütőpor
- 10 dkg keményítő
- 2,5 dl világos sör
- csipet só
- hamburgerbuci
- saláta levelek
- néhány szelet paradicsom
A mártáshoz:
- 1 dl tejföl
- 2 evőkanál mustár
- kis fej vöröshagyma, reszelve
- 2 dkg majonéz
- 1-2 csemegeuborka
- 1 citrom leve
- 1 csokor kapor
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál tárkony
- fehér bors
Keverd össze a lisztet, keményítőt, sót, sütőport csomómentesre a sörrel. Ezt követően dobj néhány jégkockát hozzá, majd vágd a tőkehalat csíkokra és mártsd a masszába. Forró olajban pár perc alatt süsd ki, majd csepegtesd le.
A mártáshoz aprítsd össze kaprot és vágd pici kockákra az uborkát. Keverj mindent a majonézhez és már készen is van a remulád mártásod. A zsemlét vágd félbe és pici pirítás után tegyél rá saláta leveleket és a halacskát, majd a mártást. Néhány szelet paradicsommal és a másik fél bucival koronázd és kész is!
Forrás: streetkitchen.hu