2017.12.07. 16:13:43 11520 408

5 illóolaj, amit imádni fogsz télen-nyáron!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Esszenciális olajokkal egy sor problémát orvosolhatsz, ha tisztában vagy vele, hogy melyik mire lehet jó. Igazi kis titkos segítőtársakká válhatnak a hétköznapokban, csak arra ügyelj, hogy valóban 100%-os tisztaságú illóolajat használj! Ez az 5 olaj, hamar nélkülözhetetlenné fog válni a háztartásodban!

Illóolajok, fertőtlenítés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Illóolajok, fertőtlenítés

Levendula illóolaj

Nálunk ez mindig van itthon. Szeretem párologtatni aromamécsesben nyugtató és feszültség oldó hatása miatt, na, meg a nagyszerű illat, ami a nyárra emlékeztet. Ezenkívül a levendula olaja rovar csípések ellen is jó lehet, ha úgy használod, mint egy parfümöt, akkor riasztja a szúnyogokat! Bónusz pont, hogy gyerekek és várandós nők is nyugodtan használhatják. A levendula a molyokat is elriasztja, fújj be egy-két vattapamacsot vele, és helyezd el a polcokon.

Jázmin illóolaj

Érdekesség: állítólag a jázmin illóolaja afrodiziákumként működik, azaz serkenti a szexuális vágyat. Egy-két jázminos gyertya a hálószobában, és a romantikus hangulat garantált! :)

Tégy pár csepp jázminolajat a samponodba, hajbalzsamodba, és nemcsak selymesen csillogó, hanem egészséges is lesz. Puhít és táplál.

A jázminos masszázsolaj a bőrrel tesz csodákat, kifejezetten jól hidratál.

Eukaliptusz olaj

Azt talán mindenki tudja, hogy az eldugult orral csodákat művel. Segíthet a légutak tisztántartásában, és az eukaliptuszos illóolaj aromamécsesben otthonod levegőjét is felfrissíti.

Gargalizálhatsz is vele, csupán 1-2 csepp kell egy pohár vízbe, így fertőtleníti a torkot, enyhíti a torokfájást. (Viszlát méregdrága cukorkák.) Ha 4-et cseppentesz, akkor remek inhalálásra az oldat.

Talán kevésbé ismert hatása: össze keverve bármilyen növényi olajjal és elősegíti a sebgyógyulást is.

Teafaolaj

A tökéletes szer pattanásokra: keverj össze 1:3 arányban ricinusolajat és lenmagolajat, adjunk hozzá pár csepp teafaolajat és kezeljük ezzel a pattanásos bőrt. Hogy még hatékonyabb legyen a szer, előtte puhítsd meg a bőrt melegvizes törölközővel. Ezután a mitesszerektől is könnyebb lesz megszabadulni.

Körömgombára is hatékony lehet, csak ecseteld be vele az érintett területet.

Ajakherpeszre is kipróbálhatod. Keverj össze 2 csepp teafaolajat egy kis krémmel, és vidd fel a herpeszre.

Fenyőolaj

A fenyőolaj nagyon hatékony az otthonunk levegőjének felfrissítésében és fertőtlenítésében. Tégy az olajból egy vattapamacsra, és helyezd el itt-ott, vagy felszívhatod a porszívódba is, így takarítás közben illatos lesz a levegő.

Cseppents pár cseppet egy tál sóra, és helyezd el a kellemetlen szagú helyeken a lakásban. Igazi nagyágyú a rossz illatok ellen.

Jobban fognak csillogni a poharaid, tányéraid, ha 1-2 cseppet beleteszel a mosogatószeredbe.

Karácsony tájékán ez ünnepi hangulatba hozhat! :)

Mire figyelj?

  • Csak 100%-os tisztaságú illóolajokat használj.
  • ISO vagy GMP tanúsítvánnyal rendelkezzen.
  • Sötétített üvegben legyen!

Forrás: brightside.me

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az egészség kis segítői, a csírák

Az egészséges táplálkozás egyre fontosabb szerepet játszik az életünkben, és a csírák fogyasztása egy kiváló módja annak, hogy belecsempésszünk egy kis extra tápanyagot és frissességet a mindennapi étkezésünkbe. Ezek az apró csodák tele vannak olyan tápanyagokkal, amelyek segíthetnek az egészségünk megőrzésében és az immunrendszerünk erősítésében.

Külső és belső méregtelenítés természetesen

Ki ne szeretne a reggeli ébredéskor erőtől duzzadóan kipattanni az ágyból? Jó lenne a fásultságot, levertséget, bágyadtságot, ingerültséget, valamint az emésztési zavarokat, fejfájást, a különféle bőrbetegségeket csak hírből ismerni? Marie Farquharson könyvében, a Természetes méregtelenítésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy az, ahogyan a saját bőrünkben érezzük magunkat arról a testi képességünkről fest képet, ahogyan a mérgekkel bánunk.

Gumis lepedő gond? Így hajtogasd!

Üdvözlünk a "Gumis lepedők hajtogatási fesztiválján"! Igen, jól hallottad, azért gyűltünk ma össze, hogy megünnepeljük a világ legádázabb sportágát: a gumis lepedők hajtogatását! Tudjuk, hogy sokan nem gondolják ezt olyan komoly tevékenységnek, mint mondjuk a hegymászást vagy a sakkot, de hidd el, a gumis lepedő hajtogatása legalább akkora kihívást tartogat, mint az említett sportok gyakorlása. Némi rutint igényel, de ha egyszer megtanulja az ember, könnyen és gyorsan elvégezhető.