2021.06.22. 12:15:00 5862 192

6 gyakori ok, amiért menekülünk Ámor nyila elől
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szerelem az egyik legfelemelőbb élmény, amelyet életünk során megtapasztalhatunk. De, ha a kapcsolat megromlik, az teljesen pusztító érzés is lehet – legalább az egyik fél számára. Emiatt sokan úgy érzik, hogy nem érdemes vállalni az ezzel járó kockázatot.

Aggályok szerelmi kapcsolat miatt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Aggályok szerelmi kapcsolat miatt

Ha a szerelemmel kapcsolatos rossz tapasztalatok miatt már megsebesültél, akkor az határokat szabhat a társkapcsolati reményeknek. Pedig félelemben élni annyi mint félig élni! Tárd fel a gátló tényezőket, birkózz meg velük és vesd bele magad a rózsaszín ködbe!

1. A szerelem többé-kevésbé kiszolgáltatottá tesz

Ha valóban szeretsz valakit, szinte lehetetlen megtartani a magad köré emelt falakat és megvédeni a szívedet. Egy őszinte kapcsolatban mindkét embernek teljesen meg kellene nyílnia a másik ember előtt. Aki fél ettől a lépéstől, kezdje el az önmunkát a bizalom terén!

2. A feltétel nélküli szeretet (elfogadása) kihívást jelent számunkra

Amikor valaki nagyon közel kerül hozzánk, az feltárhat a másik előtt olyan hiányosságokat, amelyeket talán soha nem vallottunk be magunknak vagy szívesebben takargatnánk még. Olykor viszont mi félhetünk attól, hogy a másikban fedezünk fel valami kevésbé kellemes vonást: Sokan teszik picit magasra a lécet, hogy apró kifogásokra hivatkozva ne kelljen tovább mélyíteni a kapcsolatot. Abban az esetben, ha nem vagy igazán felkészülve arra, hogy szembenézz a valóság tökéletlenségeivel, lehet, hogy soha nem lesz bátorságod újra szerelembe esni.

3. A szeretet soha nem egyenlő mértékű

Mindenki máshogy és más intenzitáson ég egy-egy kapcsolaton belül. Sokat segíthet a pároknak az, ha ismerik a társuk, és természetesen a saját szeretetnyelvét. Van olyan is, hogy a másik is félelmekkel telve lép a kapcsolatba, és adni kell időt neki, hogy igazán szeretni tudjon.

4. A múlt sérüléseit nehéz helyrehozni

A múltbeli kapcsolatunkból a jó és a rossz tapasztalatokat is viszünk magunkkal, mégis néhány negatív emléket tartalmazó poggyász mintha nehezebb lenne, mint a másikak! Tegyük le a terheinket és békéljünk meg a múlttal! Főként ne hibáztassuk magunkat a történések alakulásában betöltött szerepünkről, inkább tanuljunk belőle.

5. Az érzelmi veszteség néha elkerülhetetlen

Az érzékenyebb emberek érezhetik úgy, hogy elveszíteni a szeretett személyt rettentően fájdalmas, ezért inkább egyáltalán nem szeretnek meg senkit újból. De semmi sem örök! Ki mondja, hogy mindig csak te leszel az elhagyott fél? A másik is ugyanannyi kockázatot vállal a kapcsolattal, mint mi.

6. Túlértékeljük a saját terünk fontosságát

A szeretet “megköveteli”, hogy valaki más intellektuálisan és őszintén hozzáférjen a belső tereinkhez - legyen az akár érzelmi, lelki avagy fizikai síkon. Amikor nem akarsz vagy mersz senkit sem beengedni az életedbe vagy a lakásodba, akkor nem fog tudni egyenrangú és mély kapcsolat kialakulni a másik féllel.

Forrás: www.womensera.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...