2017.07.06. 18:09:52 13100 300

7 dolog, amiről eddig azt hitted, hogy nem árt a fogyókúrádnak
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kerekedik a pocak, vastag a comb..., valamit csinálni kéne. Fogyókúrázzunk! De azért egy koktél még belefér, nem? Hát. Sajnos nem! Alattomos kalóriabombák jönnek.

Bikinis test - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bikinis test

Nyáron egy kicsit talán mindenki jobban odafigyel az alakjára, és különösen a szénhidrátbevitelt próbáljuk kordában tartani. Ami - valljuk be - elég nehéz a sok nyári finomság mellett. (Nekem a fagyi a gyenge pontom.) A nyilvánvaló cukorforrásokon kívül azért akad még olyan, amit illő mellőzni, ha fogyókúrázol.

1. Gyümölcslevek

A gyümölcslevek alattomos cukorforrások, még a 100%-os fajta is. Egy pohár narancslében akár 30 g szénhidrát is lehet. Persze még mindig jobb választás, mint a cukros lónyálak.

2. Mazsola

A mazsola és a többi aszalt gyümölcs is igazi kalóriabomba. 100 grammban 34 gramm szénhidrát is lehet.

3. Quinoa

Azért jobb, mint a kenyér vagy a fehér rizs, hiszen magas a fehérje és rost tartalma is, de egy csészében azért 39 g szénhidrát akad.

4. Koktélok

Talán ezt mondani sem kell, de azért a rend kedvéért, legyen itt. Még a keserű gintonik is egy kalóriabomba. Az alkohol tulajdonképpen cukrokból keletkezik, ha még édes levekkel is összekeverik, sejtheted, hogy mi lesz az eredmény, és milyen hatással lesz a fogyókúrádra.

5. Gyümölcsjoghurt

Ha nem light és nem natúr joghurtot fogyasztasz, akkor valószínűleg több szénhidrátot veszel magadhoz, mint szeretnél.

6. Paradicsomszósz

Egy csésze paradicsomszósz, akár 20 g szénhidrátot is tartalmazhat.

7. Gluténmentes termékek

Azt tudjuk, hogy a kenyér egyet jelent a szénhidráttal - általában. Sokan úgy gondolják, hogy a gluténmentes változat egyben szénhidrátmentes is, de ez nem így van. Ha gluténmentes termékek éppen annyi szénhidrátot tartalmazhatnak.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Időnként nem árt egy kis csípős – Amit tudni akartál a jótékony chiliről

Élénk piros szín, intenzív íz, nyelvet perzselő, szemet könnyre fakasztó, ajkat sajdító hatás. Ezek az első gondolatok, melyek eszünkbe jutnak az Amerikából származó chili paprikáról. A paradicsommal, burgonyával és padlizsánnal egy növénycsaládba sorolható chili iránt rendkívül nagy az érdeklődés. A „chilimánia” jelenségkörébe olyan események tartoznak, mint a chilievő versenyek és a sokszínű gasztronómiai kreatívkodások. Mit tudunk még erről a „tűzről pattant” növényről?

A világ legegyszerűbb muffinja – Fehérjedús finomság rohanós reggelekre vagy lazulós délutánokra

A hétvégékben nem csak azt szeretjük, hogy sokáig, de legalábbis egy kicsit tovább lustálkodhatunk, hanem azt is, hogy jut időnk leülni és szépen komótosan megreggelizni a szépen megterített asztalnál. Bezzeg a hétköznapokon… akkor csak a rohanás van!

Az öregedés: amitől a legtöbb ember fél, pedig nem kellene

Az öregedéstől való félelem ma már szinte minden korosztályban tetten érhető, és egyértelműen negatív hatást gyakorol az egészségre és jóllétre. Bár régidők óta sokan abban reménykednek, hogy egyszer mindenki számára könnyen hozzáférhetővé válik az örök fiatalság széruma, ezidáig még nem került sor erre. Néhányak szerint viszont nem érdemes emiatt aggodalmaskodnunk, hiszen egy véges térben nem bizonyos, hogy létezhet az örökéletűség ajándéka. Mit tehetünk hát?