2023.02.23. 17:30:00 7634 292

A csúnya is lehet divatos: Ezért hordj (időnként) ortopéd cipőket!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A magas derekú trapéznadrágok mellé valószínűleg a telitalpú cipők is visszajönnek a divatba, ami egy kis változatosságot hozhat a magassarkúba bújtatott női lábak számára. Szerencsére a kényelmet elsődleges szempontnak tekintő hölgyek egy ideje már követhetik „az elegánsabb ruhához is sportcipőt húzok” trendet, azonban esetenként kellene az a nem túl szép gyógycipő is a lábunkra.

Gyógypapucs - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyógypapucs

A nem megfelelő cipő – azaz az átlagos divatcipők többsége – kellemetlen vagy egyenesen fájdalmas lábproblémákhoz vezethet. Ugyancsak tartós lábproblémákat okozhat egy túlhordott, elnyűtt lábbeli is, ezért időnként még a használhatónak tűnő cipőket is le kell cserélni!

Ahogy az ujjlenyomatunk, úgy a lábaink is egyediek; maximum egyes embercsoportokkal az tesz minket hasonlóvá, hogy egyezik a lábméretünk. Jobban mondva a talpunk hossza! Ugyanis a láb formája, szakaszonkénti szélessége nagyon eltérő lehet, arról nem is beszélve, hogy egyes esetekben a lábujjak sem egyformán hosszúak egymáshoz képest.
Az egyedi lábfejek pedig egyedi lábbelikért kiálltanak!

Amitől egy cipő megfelelőnek számít:

(Az apukámtól gyakran hallott listát idézve.)

  • Megfelelő méretű (hossz és szélesség).
  • Tartja a lábat: a lábfejet és a sarkat úgyszintén.
  • Csúszásmentes talppal rendelkezik.
  • Kényelmes, lélegző anyagból készül.
  • A megfelelő helyeken párnázott (talpbetét).
  • A természetes járáshoz megfelelő magasságú, alacsony sarokkal rendelkezik.

Amikor konfekció helyett egyedi vagy gyógycipőt kell választani:

  • Érzékeny, hamar kisebesedő lábfej esetében
  • Fekélyes láb esetében
  • Bütyök vagy kalapácsujj esetében
  • Gyakran benövő körmök esetében
  • Eltérő hosszú alsó végtagok esetében

Ortopéd cipőt akkor is hordhatunk, amikor nem tapasztalunk problémát, azonban meg szeretnénk előzni vagy késleltetnénk az ilyen jellegű bajok kialakulását. Főként a cukorbetegségben szenvedőknek és a körömcipőt gyakran viselő nőknek ajánlott, hogy időnként pihentessék lábfejüket.
A maximális komfortérzet biztosításához sajnos elég mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, de megéri ezt az árat egy-egy kényelmes cipőbe fektetni. Főleg, hogy egyre több gyártó fordít figyelmet arra, hogy gyógycipői és ortopéd papucsai kissé divatosabbnak is nézzenek ki, mint korábban.

Forrás: dr.orto.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...