2021.06.13. 14:29:59 6437 170

A fűnyírás és én – (Majdnem) komoly tapasztalataim a gyeprendezés területén
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hiába éltem gyermek- és fiatalkoromban kertes házban, a fűnyíróval nem ápoltam túl közeli barátságot. Mit barátságot? Konkrétan semmi közöm nem volt a masinához. Mentségemre legyen mondva, fiútestvérem van, így ő segített be a pázsit karbantartásába édesapánknak.

Nők és a fűnyírás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nők és a fűnyírás

Bő egy éve költöztünk családi házba a férjemmel és a gyerkőcökkel, aminek nincs nagy udvara, viszont kellemesen el lehet fáradni fűnyírás közben. És ezt most már tapasztalatból is mondhatom, mert mióta először próbáltam ezt az udvari tevékenységet, mondhatom: beleszerettem. Nálam valószínűleg az is sokat számít, hogy - bár imádom a gyerkőceim, a 9 hónapos ikerpárom pedig éppen a legcukibb korszakát éli – kisgyerekes anyukaként jó érzés kiszakadni a napi monotonitásból.

És hogy miket tapasztaltam meg az elmúlt 2-3 hónapban, mióta próbálom elsajátítani a fűnyírás minden csínját és bínját? Hát, ezeket itt ni!

Kevesebb szebb látvány van a frissen nyírt pázsitnál

Kit érdekel, hogy munka közben vagy 20-szor be kellett rántani a gépet?

Edzés? Letudva!

Valószínűleg ma sem lesz időd „testmozogni”? Sebaj, a fűnyírással ezt is meg tudod oldani! Az udvar szép lesz, a tested pedig feszes!:-)

A frissen nyírt fű illata mindent megér

Az összképen, vagy „összillaton” csupán a ruhánkba, hajunkba, hangyányit a bőrünkbe beivódó benzinszag ronthat.:-)

Cserébe…

… jöhet a wellness! Hiszen egy gyors zuhany a fentebb említett benzinszagot nem tűnteti el olyan könnyen. Ellenben egy illatos, kellemes, habos, lazító fürdő annál inkább! Míg a férj odakint megőrül és/vagy mókázik a gyerekekkel, mi, fűnyírásban megfáradt anyák legálisan pancsolhatunk, relaxálhatunk a kádban, kedvenc illatú tusfürdőnk (meg egy pohár bor) társaságában.

A fűnyírás nem munka!

A fűnyírás énidő, a fűnyírás szabadság, a fűnyírás felhőtlen szórakozás. Na jó, ez mondjuk nagy mértékben függ a nyírásra szánt terület nagyságától is. És attól is, milyen élethelyzetben van éppen az ember. Nyilván egy végigrobotolt nap után, a gyerekkel az oviból hazaesve kevésbé van az ember lányának vagy fiának kedve még a fűnyírót is tologatni. Ám két örökmozgó baba mellett, a viszonylag monoton napok után valami mást csinálni, úgy, hogy közben nem kell gondolkodni, agyalni, vagy éppen ugrásra készen állni - no, hát azért olyankor egy jóféle fűnyírás akár terápiának is tekinthető.

A fűnyírás uniszex tevékenység, de!

Tehát a férfi és a nő is végezheti a családban. A fűnyíró karbantartásánál, megtankolásánál, eltakarításánál, helyéről való elmozdításánál, illetve visszatolásánál viszont kevesebb férfiasabb tevékenységet tudok elképzelni.:-)

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!