2019.12.05. 16:49:23 12836 396

A házi mindenből jobb, islerből is! Isteni recept
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A linzer csokival bevont változata egy kis házi baracklekvárral az ünnepi készülődés, majd pedig a karácsonyi vendégvárás fénypontja lehet. Ha sokat süttök belőle, szuper gasztro ajándék is lehet ritkán látott nagynéniknek, nagybácsiknak.

Házi isler (Ischler) - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Házi isler (Ischler)

Házi isler

Tészta hozzávalói 22-25 db-hoz:

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg Rama margarin
  • 10 dkg darált mogyoró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 ek rum
  • 1 tojássárgája
  • csipet só
  • reszelt citromhéj

A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg margarint, és kezdjük el összemorzsolni.

Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és a darált mogyorót.

Ezután adjuk hozzá a rumot és a tojássárgát, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, majd csomagoljuk be fóliába, és tegyük be 30 percre a hűtőbe.

A hűtőből kivéve, lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastagságúra a tésztát, majd egy nagyobb pogácsaszaggatóval szúrjuk ki a korongokat. (én 6 cm átmérőjű szaggatót használtam)

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb, helyezzük rá a tésztakorongokat.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 8-10 perc alatt süssük szép világos színűre. (én légkeverésnél 160 fokon, 8 percig sütöttem)

A sütőből kivéve, hagyjuk teljesen kihűlni, és ízlés szerinti lekvárral kettőt-kettőt ragasszuk össze, majd hagyjuk pár órát állni, hogy a lekvárt kissé beszívja, és ne csússzon szét, amikor vonjuk be a csokoládéval.

Csokoládébevonó hozzávalói:

  • 20 dkg tortabevonó csokoládé
  • 0,5 dl étolaj

A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd adjuk hozzá az étolajat, és gőzfürdő fölött olvasszuk fel.

Ezután vegyük le a gőzről, majd egyesével mártsuk meg benne az összeragasztott korongokat.

Ezután tegyük vissza a sütőpapírral bélelt tepsire, majd hagyjuk hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.

Hűvös, száraz helyen jól eltartható, így pl. ünnepek előtt már akár 1-2 héttel is megsüthetjük.

Forrás: gizi-receptjei.blogspot.com

Karácsonyi receptjáték

Neked is van egy jó kis recepted? Küldd be a karácsonyi receptjáték keretein belül a recept@proaktivdirekt.com e-mail címre, és nyerj akár 1.000.000 Ft nyereménynövelést és hajts rá az akár 10.000.000 Ft-os fődíjra is! Részletek>>](https://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/ha-karacsony-akkor-receptjatek-a-proaktivdirekten-nyerj-plusz-1-000-000-ft-ot )

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...