2020.04.10. 16:34:47 8016 262

A kertészkedés fizikai és mentális előnyei – Így hat a gyermekekre!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Általánosan elfogadott tény, hogy a kertészkedés nagyon hasznos tevékenység, nem hiába ajánlják hobbinak: friss levegőn valami hasznosat teremthetünk, ami vagy a szemünket gyönyörködteti, vagy egészséges fogás kerülhet általa az asztalra. Azonban a kertészkedés nem csak az idősebbek számára ajánlott, sokat profitálhat belőle a legfiatalabb korosztály is.

Hobbi kertészkedés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hobbi kertészkedés

Bizonyára magadon is észreveszed azt a jóleső érzést, ami a kerti munka után tölti el testedet és lelkedet. Ugyanez az érzés elérhető a kicsiknél is, amennyiben sikerül őket bevonnunk.

Fizikális előnyök:


Igen, ez főként egy fizikai tevékenység: a kerti szerszámok cipelése és használata, a növényekkel történő foglalkozás. Ezek során elkerülhetetlenül fejlődik a fizikum és a mozgásszervi képesség. A gyermekek számára kimondottan fontos készség, a motoros képességek szintén fejlődik.
- Az érzékszervi fejlesztés előnyét szintén érdemes kihasználni a kerti munka közben: A gyerkőcök rengeteg illattal, hanggal és látvánnyal találkoznak a szabadban töltött idő alatt, ezek közül mindegyik stimulálja az adott érzékszervet.

Szellemi előnyök:


  • A természetben töltött idő jó tesz mentális egészségünknek. A stresszoldás sajnos már a legkisebb gyermekek számára is szükséges a mindennapok folyamán, mindezek mellett a kertészkedés tökéletes közös időtöltés a családtagok számára – erősödik az érzelmi kötelék.


  • A növénytermesztésbe való bevonás sok hasznos tudnivalóval ismerteti meg a kisgyermekeket, ezek a környezetismeret és a biológia órákon is segítségükre lehetnek később. Az élelmezésről kialakuló tudatosságuk ugyanígy növekszik.


  • A kertészkedésnek bizony megvannak azon szakkifejezései, amivel a legtöbb (főként városi) gyerkőc nem találkozik a hétköznapokban. Az új szókincs mindenkihez csak hozzá tehet!

Az ételkészítésben, élelmiszertermesztésben résztvevő kicsik sokkal több gyümölcsöt és zöldséget hajlandóak elfogyasztani. Nagyobb a hajlandóság az újfajta étkek megkóstolására, ez pedig lecsökkenti az étkezőasztal körül történő feszültségek lehetőségét.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...