2020.08.06. 10:16:59 11082 271

A legjobb receptek aszaláshoz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Beérnek a gyümölcsök, zöldségek, elő az aszalóval! A tartósításnak ezen formája, akárcsak a befőzés, nem csak megőrzi, de sokszor még izgalmasabbá is teszi az ételeket. Könnyű lesz eldönteni, mi kerüljön idén az aszalóba, ugyanis levadásztuk a legjobb recepteket!

Aszalt paradicsom - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Aszalt paradicsom

Az aszalványok új szinte emelik a konyhaművészeted, és ha otthon készíted nem csak olcsóbb lesz, de még saját ízlésedre is szabhatod. Meg persze olyasmit is száríthatsz, amivel a boltok polcain nem is futnál össze. Vegyük például a hagymát.

Aszalt hagyma

A hagyma már okozott kellemes meglepetést hagymalekvár szintjén és bizony az asztalt sem marad el befőzött társa mellett. Szinte mindenhez ehetjük, készíthetjük lila vagy fehér, esetleg vöröshagymából.

Hozzávalók:

  • 6 fej hagyma
  • 2 evőkanál hidegen sajtolt, például szőlőolaj
  • 2 evőkanál szójaszósz

Szeleteld csíkokra a hagymákat, majd öntsd nyakon az olajjal és a szójaszósszal. Keverd alaposan össze, és hagyd állni egy bő órán át. Tedd az aszalógépbe. Közel 3 órával később a hagyma édes-sós ízű lesz, és kezd kiszáradni. Ekkor még akadnak közte jócskán puhábbak, de ha tovább sütjük, ropogós végeredményt kaptunk. Az erejéből veszít és hagymaszagunk is kevésbé lesz a fogyasztását követően, azonban az aszalási folyamat során érdemes folyamatosan szellőztetni vagy elszívó alá tenni a gépet, ha nem akarunk a házban hagymát szagolgatni napokig.

Szendvicsekben, hamburgerben, krémlevesek vagy saláták tetején isteni!

Forrás

Ételízesítő házilag

A bolti ételízesítőket könnyedén helyettesíthetjük zöldségaszalványokból készült otthoni „vegetával”. Búcsúzz el az ízfokozóktól, és élvezd a valódi aromákat!

Erre lesz szükség:

  • 30 dkg hagyma
  • 70 dkg sárgarépa
  • 1 fej zeller
  • 20 dkg petrezselyemgyökér
  • pár cikk fokhagyma
  • 35 dkg paradicsom
  • petrezselyemzöld, zellerzöld, lestyán

Szeleteld vékonyra a hozzávalókat és helyezd az aszalóba vegyesen. Egészen száraz állag eléréséig hagyd a gépben. Ezt követően mozsárban vagy őrlőben törd össze só társaságában. Variálhatod saját ízlésednek megfelelően például kakukkfűvel, kaporral vagy bazsalikommal is, ha pedig a bolti leveskockákhoz hasonló sárgás színt szeretnél neki, sáfránnyal vagy körömvirág szirommal tudod színezni. A saját ételízesítőd minőségét jól záródó csavaros kupakkal ellátott üvegben őrzi meg legjobban.

Forrás

Aszalt paradicsom

A mediterrán területekről érkezett hozzánk, hogy különlegessé tegye a tészta ételeinket, feldobja a salátáinkat. Ha otthon készítjük, vastag húsú paradicsomokkal töltsük meg az aszalógépet!

Ezektől lesz tökéletes:

  • 30 dkg paradicsom
  • 15 db borókabogyó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kávéskanál oregánó
  • 2 dl olívaolaj

A paradicsomokat mosd meg alaposan vágd félbe és enyhén sózd meg, egy kis bazsalikomot vagy oregánót is tehetsz rá. Aszald kellemesen félkeményre, ezúttal nem a teljesen ropogós a cél. Sterilizáld a befőttesüvegeket, tegyél az aljába néhány 1 gerezd fokhagymát, majd szorosan töltsd meg az egymás mellé rakott paradicsomokkal. Minden sort koronázz meg 2-3 szem borókával és egy csipet oregánóval. A tetejére kerüljön a másik fokhagymagerezd. Öntsd fel annyi olívaolajjal, ami bőven ellepi és ütögesd meg az üveget, hogy a légbuborékok kiszabaduljanak az aszalványok közül. Tegyél a tetejére fóliát és csavard rá az üveg tetejét!

Forrás

Jó étvágyat!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...