2015.02.12. 09:16:36 32016 336

A rózsádnak jelentése van, tudd meg, mi az!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem mindegyik rózsának olyan egyértelmű a jelentése, mint a vörös rózsának. Hiszen mindenki tisztában van azzal, hogy az a szerelem színe. De vajon azt tudod-e, hogy egy narancs színű rózsa mit jelent? Mit fejezhetsz ki vele, ha fehér rózsát adsz, és mit szimbolizál, ha sárga rózsát kapsz? Olvass a sorok között!

Rózsák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rózsák

A vörös rózsa

Egyszerű dolgod van vele, az jelenti „Szeretlek!”. Éppen ezért az első randevúra lehet, hogy még túlzás, de később nagyon is ildomos egy-egy szál vörös rózsával meglepni azt, akit szeretünk, hiszen olyan egyértelmű a jelentése, neked szinte már semmit sem kell mondanod.

A fehér rózsa

Tartogasd ezt a színt a melankolikusabb pillanatokra. A fehér rózsa sok mindent kifejez. Először is az ártatlanság, a tisztaság színének szokták mondani, másod sorban a hűségé, majd végső soron a búcsút is jelenti. Nem véletlenül szokták temetésre is vinni.

A rózsaszín rózsa

Rózsaszín rózsa | Fotó: pixabay.comRózsaszín rózsa | Fotó: pixabay.com

Romantikus árnyalat, amellyel a háládat és a tiszteletedet fejezheted ki. Első randevúra, anyák napjára, vagy egy barátnak kitűnő választás.

A barack színű rózsa

A szerénység szimbóluma. Édesanyádnak, barátoknak és a keretedbe is jó választás.

A sárga rózsa

A beteljesületlen szerelem színe, ezenkívül a barátságé is. Egy szerelmi viszonyban akár hűtlenséget is kifejezhet és bocsánat kérést. Tartogasd a nehezebb pillanatokra.

A narancs színű rózsa

Narancs rózsa | Fotó: pixabay.comNarancs rózsa | Fotó: pixabay.com

Az odaadásodat, a csodálatodat fejezheted ki vele. Ez egy nagyon dinamikus és energikus szín, jól illik egy hasonló hölgyhöz.

Burgundi vörös

Mindent jelent, amit egy vörös rózsa, sőt még annál többet is. A burgundi árnyalattal a természetes, belülről fakadó szépség előtt is meghajlunk.

A lila rózsa

Lila rózsa | Fotó: pixabay.comLila rózsa | Fotó: pixabay.com

Egy kevésbé megszokott szín, amivel megbabonáznak. Varázslatot, bűbájt jelent.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az öregedés: amitől a legtöbb ember fél, pedig nem kellene

Az öregedéstől való félelem ma már szinte minden korosztályban tetten érhető, és egyértelműen negatív hatást gyakorol az egészségre és jóllétre. Bár régidők óta sokan abban reménykednek, hogy egyszer mindenki számára könnyen hozzáférhetővé válik az örök fiatalság széruma, ezidáig még nem került sor erre. Néhányak szerint viszont nem érdemes emiatt aggodalmaskodnunk, hiszen egy véges térben nem bizonyos, hogy létezhet az örökéletűség ajándéka. Mit tehetünk hát?

Mini édenkert? Varázsolj magadnak!

A kertek ősi hazájában, Japánban azt tartják, hogy rendkívül boldognak nevezheti magát az az ember, akinek a keze, öle tele van virágokkal. Nálunk pedig az a hír járja, hogy mindazok, akik a virágot szeretik, csakis jó ember hírét kelthetik. Az alábbiakban megnézzük, hogy milyen virágokkal, díszfákkal, valamint cserjékkel formálhatunk magunk köré olyan mini édenkertet, melynek látványa és gondozása egyaránt üdítő hatással van testre és lélekre egyaránt.

Esküdni mernék! – Kedvenc esküvős filmjeink, ha már itt a május

A madarak csicseregnek, a méhek döngicsélnek, szerelem van a levegőben, amit az egyre többször felharsanó esküvői harangok, vagy éppen a hangosan dudáló esküvői menet is egyértelműen jelez. Hiába, a május a szerelem, így az esküvők hónapja is, szeptember-októberig nincs is megállás, már ami a lagzikat illeti.