A sajtreszelőd maximális tisztaságáért csak erre a tippre van szükséged!
Na, végre valami, amivel rendesen ki lehet takarítani a sajtreszelőt. Mert hiába sikáljuk, mossuk, tartjuk a vízsugárba, valami mindig rajta marad. Aztán a következő alkalommal, amikor használnánk a rászáradt ételmaradékot nagyon nehéz eltávolítani. Főleg, ha parmezán sajtot reszeltünk vele legutóbb, ami hiába egyenértékű Olaszországgal, akkor is le kell(ene) mosni valahogy az ominózus konyhai felszerelésről.
Kíváncsi vagy már bizonyára, hogy mi az a csodálatos eszköz, amivel könnyűszerrel megszabadulhatsz a sajtdaraboktól. Nem, nem egy dörzsi szivacsról van szó, és nem is egy fogkeféről… Amire szükséged lesz az egy sűrű fejű ecset, amivel például a tésztára szoktad kenni az olvasztott vajat, vagy tojást. A szilikonos sajnos nem lesz jó erre a célra, és a finom, puha tollas változat sem. A hagyományos ecset, amit sütéshez használsz viszont annál inkább. Nincs ilyened? Vegyél egyet, hiszen nemcsak ehhez az egy házi praktikához használhatod majd. Jól jöhet a fűszerkeverékek felviteléhez, és az említett tészták megkenéséhez is.
Ezzel szépen le tudod sepregetni a száraz darabokat, kajamaradékokat. Egyszerűen csak futtasd át a reszelőn jobbra és balra, fel és le. Ha valamilyen ragacsosabb sajttal vagy hagymával volt dolgod, akkor áztasd be, és úgy végezd el a műveletet.
Ha van ilyen sütő ecseted, akkor máris megköszönheted neki a segítséget, ha pedig nincs ilyened, akkor szerezz be egyet. De a hagyományosat! Akkor ma már jöhet egy jó kis sajtos tészta, igaz?
Forrás: goodhousekeeping.com