2020.12.25. 14:58:48 11543 231

A világ legkülönlegesebb kávéi
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Legtöbb hétköznapi halandónak a kávé a mindennapi túlélés kulcsa. A reggeli napindító, napközbeni túlélő-, és délutáni tartalék energia záloga. Vannak azonban ínyencek, akik kifejezetten az ízélményért, a különlegességért isszák. Ehhez pedig különleges kávék állnak rendelkezésre. Nagyon, nagyon különlegesek is.

Kávébab - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kávébab

Nem volt még olyan rég a kotyogós fénykora, ahogyan az sem, amikor egy vákuumcsomagolt őrölt, drága és színvonalas ajándéknak számított. Aztán változtak az idők, nőtt a kínálat, megjelentek a franchise kávézók olykor túlárazott presztízs kávéi, majd Frei Tamás kávézólánca hozta elérhető közelségbe a világ minden tájának pörkölt, főzött, gőzölt aromáit.

Ezzel párhuzamosan nagy hírverést kaptak az igazi kávékülönlegességek, melyek aranyárban kaphatók, kevés helyen juthatunk hozzájuk és álltalában közük van valamilyen önmagában is egzotikus állathoz.

Kopi Luwak

A Kopi Luwak előkerül Jack Nicholson és Morgan Freeman remek közös filmjében, A bakancslistában is. A cibetmacska ürülékéből kiszedett kávébabból készül és csillagászati összegekért kerül eladásra, az előemésztésnek köszönheti különleges aromáját. Valódi luxuscikk, ámbár más macska ürülékéből feltehetően nem jutna eszünkbe reggeli frissítőt készíteni. Ezenfelül a termék népszerűségét az állatok sínylették meg: mivel természetes úton összeszedni kevéssé hatékony, így a cibetcicák sajnos szűk ketrecekbe zárva termelik már a luxust a bélrendszerükön át.

Black Ivory

Ha már a „macskakakikávé” ilyen hírnévre és rangra tett szert, nem csoda, hogy más állatokon keresztülhaladt termést is előnyben részesítenek a luxuskávé kedvelők. Az elefántok bélrendszerében nagyságrendileg egy napot töltenek a kávébab elfogyasztást követően, ahol átveszik más elfogyasztott táplálékok, például banán, cukornád és egyéb ínyencségek gyümölcsös aromáit. Egy kiló Black Ivoryhoz több 30 kilogramm nyers kávébabot kell megetetni a fánikkal, majd a túlvégen távozás után alapos mosással visszaszerezni a babokat. Ezt követően jöhet a pörkölés és a brutális árakon történő eladás.

Wild Bath Geisha

Szintén ÁLLATI különleges kávé, de itt nem ürülékként kezdik a babok pályafutásukat a gasztro piacon. A jamaicai gyümölcsdenevér ugyanis nem eszi meg, csak megrágcsálja és megnyalogatja a termést, majd otthagyja a fán. A kis bőregér nyála reakcióba lép a gyümölcsökkel, kávébabbal. Ettől lesz különleges, lágy aromája az általa megrágott, egyébként alapjáraton is kimondottan drágának és különlegesnek számító Bourbon Pointu kávénak.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.