2022.08.25. 12:35:00 6348 259

A "vörös virág" és a nők - Van megoldás a PMS-re!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Lehet szeretni, lehet utálni, de együtt kell élnünk vele. Jobb esetben ez csak a menstruációt önmagát takarja, de mi történik akkor, ha ezt a valaha volt természetes folyamatot kellemetlen tünetek kísérik? Ne törődj bele!

Menstruációs migrén - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Menstruációs migrén

A premenstruációs szindróma (PMS) a nők 90%-ánál fordul elő közvetlenül azok a pirosbetűs napok előtt. Sajnos, ahogy idősödünk ezek a fizikai (fejfájás, puffadás, hasi görcsök)és/vagy érzelmi (hangulati ingadozások, szorongás) tünetek egyre fokozódhatnak!
A premenstruációs szindróma tünetegyüttesét a fogamzásgátló szerekben található hormonokkal próbálták meg csökkenteni, de létezik egy ennél sokkal, de sokkal természetesebb módszer is.

Ismerjük meg az OAA-t!

Az OAA, azaz a hőstabil oxálecetsav a testünk összes sejtjében megtalálható, energiatermelést szabályozó metabolit. Tehát egy olyan anyag szintjének a megnövelésére van szükség, ami már megtalálható a szervezetünkben. Létezhet ennél biztonságosabb ellenszer a PMS-re?

Az OAA-kiegészítés segít a nőknek leküzdeni az ingerlékenységet és a megerőltető hangulatingadozást, mivel képes növelni a sejtek glükózfelvételét. Ismerős a cukorban tocsogó ételek iránti elnyomhatatlan sóvárgás? A szervezetünk a glükóz segítségével próbálja meg a kisagy működési zavarait kompenzálni, azonban a feldolgozott cukrot tartalmazó ételeink csak rövid távon képesek tartani a megfelelő vércukorszintet. Ezzel szemben az erre irányuló kutatások szerint az oxálacetát bevitelével a szorongáshoz hasonló érzelmi tünetek 50 %-os javulást mutatnak, azonban ehhez megfelelő C-vitamin mennyiség jelenléte is szükséges a szervezetben.

Ameddig ezzel a hatóanyaggal nem találkozunk a hazai drogériák polcain, keressük meg a természetes anyagokból álló, hormonmentes segítséget tüneteink enyhítésére.

Gyógynövényekkel a PMS ellen

A cickafark füvet bizonyára be sem kell mutatnunk, elég annyi róla, hogy női bajok idején teája alapfelszereltség a nők patikájában: a rendszertelen ciklustól kezdve, a klimax tünetein át, egészen a változókor utáni csontritkulás megelőzéséig hű társa a hölgyeknek. Az orvosi macska -és angyalgyökér tartalmú készítmények a migrénes fejfájás ás a feszültségoldás kezelésében vethetik be hatékonyságukat, míg a mezei cickafark a kisebb görcsök ellen lehet hatásos. Másik két gyógynövényünk, amelyek a menstruációs fájdalmakat enyhíthetik az erdei málnalevél és a pásztortáska.
Az orvosi vasfű pedig azért tehet jó szolgálatot nekünk, mert a progeszteron és az ösztrogén hormon hatását is “utánozni” tudja, így különböző nőgyógyászati problémák ellen érdemes lehet kipróbálni.

Forrás: www.womendailymagazine.com, www.gyorgytea.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Légy felszabadult a munkahelyeden! – 1+1+1 tippünk van hozzá!

Felszabadultnak lenni? A munkahelyen? Hát, nem minden esetbe passzol össze a kettő… Sokunknak inkább a stressz, a rohanás, a „még, még, még” teljesítmény kényszere jut az eszünkbe. Ha a világot megváltani nem tudjuk, azért tehetünk azért, hogy a munkahelyünk komfortosabb legyen számunkra.

Ha a kosár mindig teli - Így ne költekezd túl magad, ha vásárolsz

Veled is megesett már, hogy tényleg csak 1-2 dologért kellett beszaladnod a boltba, aztán ott meglátsz ezt meg azt, és végül púpos kosárral hagytad el az épületet? Jó, jó, volt benne olyan is, amit jó áron, leértékelve vettél, tehát igazából spóroltál is, de tedd a szívedre a kezed: azért a legtöbb termék olyan, ami várhatott volna még, vagy éppen teljesen felesleges.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.