Alapos tisztítás? Nem lehetetlen! – Tippek a szűkszájú és – nyakú edények tisztításához
Imádjuk a párom édesanyja által készített házi paradicsompürét. Amihez passzol ennek a piros zöldségnek az íze, mindenbe csempészek egy kicsit. A spagetti szósz pedig új értelmet nyer, ha ezzel készítem, és a pörkölt sem bánja, ha kerül bele pár csepp.
Csupán két aprócska probléma van vele. Egyrészt hamar elfogy – értehetetlen, hogy miért?:-) Másrészt – és ez valóban gond – a kiürült, szűkszájú, szűknyakú üvegeket nem sikerül maradéktalanul kitisztítani. Hiába áztatom, hiába használok üvegmosó kefét, nem megy. Úgyhogy más praktika után kellett néznem.
A jó öreg sütőpor!
Ez a házi csodaszer most is bevethető! Csak önts az üvegbe egy kis tasak sütőport, engedj rá meleg vizet és hagyd hatni fél órán át. Ezután a szokásos módon folytasd az üveg tisztítását.
Rizst az üvegbe…?
Engedj az üvegbe egy kis vizet, adj hozzá pár csepp mosogatószert és egy evőkanál nyers rizst. Az üveg száját fogd be a kezeddel és rázd össze annak tartalmát. Mintha egy koktélt kevernél!:-) Az apró rizsszemeknek köszönhetően az apróbb foltok is eltűnnek az üvegről.
Forrás: haushaltstipps.net