2021.07.29. 08:32:07 9763 233

Állati programok! Szarvasfarmtól a vidraparkig
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az állatok mindig szeretetet, vidámságot hoznak a napjainkba, ráadásul érdekesek és sokszor mókásak is. Nem véletlenül olyan népszerűek az állatkertek, gyerekek és felnőttek programjaként egyaránt. Hazánkban is meglátogathatunk néhány állati speciális helyet, gyertek velünk!

Vidra - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vidra

Idén is érdemes meglátogatnunk a hagyományos állatkerteken túl egy-két különleges helyet, hiszen így egy-két fajt sokkal alaposabban megismerhetünk, közel kerülhetünk hozzájuk. Ráadásul most ez egy másik szempontból is nagyon fontos: az említésre kerülő helyeknek a vírusvédelmi zárvatartás alatt nem volt bevételük, az állatokat azonban ettől függetlenül el kellett látni, így akár hatalmas költségek is feltorlódhattak. Ha van lehetőségünk, a belépőjegyek árával úgy támogathatjuk az ilyen állatparkokat, hogy mi magunk is jól szórakozunk közben! Lássuk a legmenőbb, különleges „állatkerteket”!

Petesmalmi vidrapark

Somogy megyében, Lábod község szomszédságában található, és már bizony több, mint 20 éve szerez örömet a látogatóknak. Elhelyezkedésének köszönhetően tökéletesen beilleszthető egy kevésbé forró időjárással megáldott, a Balaton déli partjára tervezett nyaralásba. Önmagában már a helyszín is igen kellemes, hiszen sétánk során tórendszer vesz minket körül. A vidrák itt, természetes élőhelyükkel ellentétben, jól megfigyelhetők közelről, ráadásul rajtuk kívül találkozhatunk számos vízimadárral, halakkal, fekete gólyával, rétisassal, de még jégmadárral is. Csodálatos élmény, a vidrák pedig igazán jópofák! A vidrapark reggel 10 és este 6 óra között látogatható.

Információk: Facebook Petesmalmi vidrapark

Szarvasfarm, Bőszénfa

A zselici domboknak már eleve van egy csodás hangulata, de hála a Szent István Egyetem Vadgazdálkodási szakának, több száz állatot figyelhetünk meg egész közelről a bőszénfai szarvasfarmon. Ezernél több gímszarvas, többszáz dámvad, muflon, vaddisznó és vagy ötven őz él a itt, gyönyörű példányok, egy csodálatos helyen. Ez a program a család vadászat iránt érdeklődő tagjainak kiváltképp izgalmas, hiszen trófeakiállításban is gyönyörködhetnek az érdeklődők. A vad gasztronómia ínyenc elemeiből is kóstolót kaphatunk, mind kolbász, sonka, szalámi formájában, mind pedig az étterem elsősorban helyi alapanyagokból, zselici gombákból, vad és haszonállatokból, helyi vadgyümölcsökből, fűszernövényekből készült menüsorából választva. Aki pedig nem ilyen formán szeretne közel kerülni szarvasokhoz és őzikékhez, azt várja az állatsimogató. Hétköznap és hétvégén is délelőtt 10 és este 6 óra között látogatható, ha hétvégén megyünk akár szarvasokkal közös sétán is lehetőségünk van részt venni.

További infók: Szarvasfarm

Veresegyházi medveotthon

Budapesthez is viszonylag közel eső helyszínen, a 3-as út mentén várja a medvékre kíváncsi kicsiket és nagyokat a veresegyházi medveotthon. A macikat két, kifejezetten számukra kialakított tóban fürdőzve, és azok partján játszva nézhetjük meg, hogyan élik kényelmes, állatkerti életüket. A medvék – bár kerítéssel vannak elválasztva, karnyújtásnyi közelségbe is jönnek, amihez természetesen az általunk kínált méz nyújt számukra motivációt. Míg a medvék esznek, isznak, kárászokra vadásznak eredménytelenül, pancsolnak, fetrengenek és szundikálnak, az icipici gyerektől az idős felnőttig mindenki meggyőződhet arról, hogy bár veszélyesek, félelmetesek és vadállatok, azért rendkívül aranyosak a macik. Mellettük pedig farkasok, ormányos- és mosómedvék, illetve rénszarvasok is élnek a parkban.

Nyáron minden nap reggel nyolc és este hét óra között mehetünk. Bővebb információkhoz a medveotthon weboldalán jutunk.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!