2015.04.17. 13:00:00 10027 260

Amikor a konyhai olló praktikusabb, mint a kés
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A konyhában elengedhetetlenek az éles kések, igaz? De vajon hányan használnak éles ollót szeletelésre és darabolásra? Szerintünk nem sokan. Pedig a konyhában rendszeresített olló többre hivatott, mint a tejes doboz nyitása és néha sokkal praktikusabb, mint a kés.

Konyhai olló - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Konyhai olló

1. Fűszerek darabolása

Erre persze egy többélű fűszerolló a legjobb, de a hagyományos ollóval is gyorsabban megvan a petrezselyem, a zeller, a rozmaring, a kapor, a snidling vagy a kakukkfű szeletelése. Fogd a kezedbe és vágd egyenesen az edénybe őket egy olló segítségével!

2. Csirke darabolása

A hát és a mell felbontásánál praktikusabb és biztonságosabb az olló használata, mint a kés. A felesleges zsírdarabokat és az inakat is könnyebb eltávolítani vele.

3. Bacon szeletelés

Végy a kezedbe pár szeletet és vágd megfelelő hosszúságúra.

4. Pizza szeletelés

Amikor nyúlik a sajt és sok a feltét egy olló siethet a segítségedre.

5. Zöldbab darabolása

Fogj a markodba párat és vágd fel ollóval!

6. Hús csíkozása

Az apró pecsenyékhez egy ollóval is felcsíkozhatod a húst!

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Húsvéti vendégvárás stresszmentesen – Tippek a nyugodt ünnepléshez

A húsvét remek alkalom a családi összejövetelekre, de a készülődés könnyen átcsaphat kapkodásba és stresszbe. Szerencsére néhány praktikus trükkel elkerülheted a felesleges idegeskedést, és valóban élvezheted az ünnepet. Íme néhány tipp, hogy a húsvéti vendégvárás gördülékenyen menjen!

Rizottó, a húsvét sztárja – Hogy tessék?

Az egyszerűbb néha tényleg nagyszerűbb! Minden évben vért izzadva próbáljuk lenyűgözni a családot egy ellenállhatatlan menüsorral az éppen aktuális ünnepen, hosszú munkaórákat áldozunk fel a legtökéletesebb fogás oltárán. Pedig van, hogy egy hétköznapi finomság lesz a tuti befutó. Mondjuk, a rizottó!

Nem csóka, hanem csoda – Az articsóka gyógyító titkai

„Csókai csóka, vak varjúcska, Komor kőszál kőlakója…” – ki ne emlékezne Móra Ferenc játékos verssoraira? És ki ne hallaná meg fülében a „csóka” szó zenéjét, ha először találkozik az articsóka névvel? Mert valóban: első hallásra inkább tűnhet madárnak, mint zöldségnek. Azonban az articsóka – a maga tüskés, bogáncsszerű külseje mögött – valóságos táplálkozási és egészségügyi kincsestár. A fészkesvirágzatúak családjába tartozó növény nemcsak a tányérokra kívánkozik, hanem egyre gyakrabban bukkan fel természetgyógyászati ajánlásokban is. Nézzük, mit érdemes még tudnunk erről a különleges növényről.