2017.09.19. 11:03:54 13824 273

Az 5+1 legjobb, elgondolkodtató kosztümös film
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kosztümös film kategóriába nálam minden olyan film beleesik, ami az én életem előtti divatot jeleníti meg. Imádom visszanézni az akkori kor embereit, és az ő életük mozzanatait is. Egy szubjektív válogatás következik!

Kosztümös jelenet - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kosztümös jelenet

A következő filmek nemcsak szórakoztatóak, hanem elgondolkodtatóak is. Vigyázat! Könnyen a tévé előtt ragadhatsz esős napokon, egy ilyen listával a kezedben!

Az újraértelmezett - A velencei kurtizán (Dangerous Beauty) 1998

A kissé idealizált megjelenítés- és látásmódban ábrázolt történet a kurtizánoktól hemzsegő 16. századi Velence kis szeletét mutatja be. A főhősnő, mivel rangon alulinak találják, nem mehet férjhez a nagy szerelméhez, de apáca sem szeretne lenni. Azért, hogy megmeneküljön a szegénységtől a könnyebbik utat, a romlott életet választja. Egyre nagyobb hírnévre tesz szert, ám a pestisjárvány és a törökök hadjáratai árnyékot vetnek életére.

Régi kedvencek főszereplésével – A szabadság útjai (Revolutionary Road) 2008

Kate Winslet és Leo DiCaprio ebben a filmben (regényadaptáció) egy kétgyermekes házaspárt alakít, akik komoly lelki válságon mennek keresztül. A filmet végig a feszültség és a keserves menekülni vágyás jellemzi, de a végén mindenkinek rá kell jönnie, hogy saját maga elől sehová sem futhat... még akkor sem, ha Párizsban is kezdődhetne el a vágyott új élet. A döbbenetes az ebben a műben, hogy a jelen korban is, bármelyikünkről is szólhatna.

A történelmi – W.E: Országomat egy nőért („W./E.”) 2011

Madonna jelzi ezt a filmet, mint rendező, már ez is kíváncsivá teheti a nézőt. Az akkori társadalmat megbotránkoztató „szerelmi” történet körülményeit kísérhetjük végig, amikor is VIII. Edward angol király 11 hónapnyi uralkodás után lemondott a trónról, hogy elvehesse szerelmét. A második akadályt is sikerült legyőzniük, mivel az amerikai Wallace Simpson idő közben el tudott válni 2. férjétől. (Néhány, idő közben előkerült levél azonban azt bizonyítják, hogy a hölgy valójában nem is szerette Edwardot.) A filmzene egészen fantasztikus!

Az „egzotikus” – Vizet az elefántnak (Water for Elephants) 2011

Ha szeretted a vámpíros trilógiát, akkor a főhős hamar a kedvenceddé válhat a megformálója miatt. A korábbi állatorvos hallgató egy hirtelen lehetőséggel élve (és egy fiatal nő iránt érzett vonzalma miatt) csatlakozik egy cirkuszi társulathoz. Az állatidomár feleségével folytatott tiltott és titkos kapcsolat és a kezelhetetlennek tartott cirkuszi elefánt adják a történet keretét.

A klasszikus – A nagy Gatsby (The great Gatsby) 2013

A sztorit a legtöbben ismeritek és olvashattátok a regényt is, de a monumentális képi világ és a modernizált dzsessz zenék attól egy teljesen eltérő, különös hangulatot árasztanak, miközben tanúi lehetünk az amerikai álom hajszolásának, titkos viszonyoknak, alvilági történéseknek és a kiégett újgazdagok széthullásának.

…és a ráadás, az abszolút kedvencem:

Jane Austen Büszkeség és balítélet

Ac. regény 6 részes BBC adaptációja a legjobb. Ezt a történetet nem is részletezném. Ami kiemeli a többi feldolgozás közül az a legnagyszerűbb szereplőválogatás az Austen-filmek sorában. Akinek idegesítőnek kell lennie, az idegesítő, akinek szelídnek kell lennie, az szelíd… Lizzy érzelmeinek megváltozása hihetően ábrázolt, és Mr. Darcy! Mr. Darcy alias Colin Firth! Igen, ő volt a mi Bridget Jones-unk Darcy-ja is.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.