2021.07.05. 17:53:53 9369 252

Az ország legtutibb játszóterei
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem mindenki tud, vagy szeretne idén sem külföldön nyaralni. Szerencsére azonban itthon is remekül el vagyunk látva olyan családi programokkal és lehetőségekkel, ahol a gyerekekkel együtt élvezhetjük a nyár minden tikkasztó és kicsit kevésbé forró pillanatait. Körbenéztünk és válogattunk az ország különböző területein található szórakoztató helyszínek között. Találtunk néhány tuti játszóteret. Itt biztos, hogy a lurkók egy percig sem fognak unatkozni, akár süt, akár nem a nyári nap. Szerintünk nem csak a vízben lehet igazán jókat játszani ilyenkor. Élvezzük a szabad levegőn a mászást, bújócskát és a csúszdázást is a kicsikkel együtt.

Vizes játszótér - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vizes játszótér

A nagy melegre való tekintettel azokat a játszótereket részesítettük előnyben, ahol pancsolni is lehet. Néhány vizes tematikájú játszókert is található a fővárosban. Ezek mind kellemes felfrissülést nyújtanak, de érdemes őket mégis a késő délutáni időszakban meglátogatni, mert kevés árnyékot adó terület található rajtuk. Ez egyébként a szabadban való tartózkodás egyik aranyszabálya lehet mostanában az igen magas szintű UV sugárzás miatt. Így fokozottan figyelnünk kell a gyerekek védettségére, és inkább az árnyékos helyeket keressük, vagy kerüljük a déli órákban a napsütötte területeket.

Budapesti tippjeink

Kispesten a XIX. kerületben található az egyik nemrégiben épült vizes játszótér. Nagyon komoly felszereltséggel várja a gyerekeket. Vannak napvédő vitorlák is a játékterek felett, de azért csak óvatosan engedjük még a délutáni órákban is napra a gyerekeket, ha túl nagy a tömeg, akkor érdemes egy kicsit várni, vagy kiválasztani olyan időpontot, amikor kényelmesen játszhatnak a kialakított árnyékos helyeken.

Pesterzsébeten, a Duna partján található a másik vizes játszótér, a Hullám Csónakház mellett, és hajós-vizes tematikára épült. A klasszikus hinta, csúszda és csúszkapálya mellett itt található egy külön vizezős rész, rengeteg ötletes játékkal. Itt is elég kevés az árnyék, így érdemes olyan napszakban meglátogatni, amikor már nem tűz annyira a nap.

A következő vizes helyszín a Szilas Családi Park Újpest IV. kerületében. A park a kerület legnagyobb zöldterülete. Itt minden korosztály megtalálja a maga szórakozási lehetőségeit az árnyat adó fák alatt. Sportolni is lehet. Pingpong, kosárlabda- és tengópálya is található itt. A kicsik pedig kedvükre pancsolhatnak a kő-teknősbékákkal díszített homokos területeken.

A IV. kerület Tarzan Parkja nagy, zöld területén 13 tematikájú játszószigetet rejt. Itt is lehet a csemetéknek kedvükre pancsolni, a Placcs Placcon komoly csobogókkal, vízágyúval, mindenféle spriccelő eszközökkel készültek az üzemeltetők. Érdemes strandfelszerelést bepakolni a táskánkba. Itt belépődíjat is kell fizetni, de valóban megéri, mert szépen karbantartott és kellemes hely. A kislányom itt töltött el egyszer egy hét nyári tábort és nagyon élvezte.

Budapesten kívül ajánljuk

Az ország legnagyobb vizes játszótere Győrben található. Hangulatos környezetben nyitható és zárható zsilipekkel, tekerős kúttal, vízkiemelő spirállal, spriccelő kiskakassal, lapátos forgókerékkel, s terelgethető folyókkal várják a kicsiket. Mini vízesés, szökőkút és csobogó, különféle vízköpők, még felsorolni is nehéz a rengeteg különleges szórakoztató eszközt. Néhány éve készült el ez az osztrák mintára kialakított speciális létesítmény. Kaposváron a Deseda-tó mellett terül el egy arborétum és parkerdő. Ez a meseszép hely szinte kihagyhatatlan kirándulási lehetőség minden család számára. Uniós forrásból nem olyan rég tanösvény épült erdei tantermet biztosítva a gyerekeknek, madármegfigyelővel. Vizes játszótér itt is készült. Ezeken kívül tornapálya is van itt. A környék kerékpárral is körbejárható, továbbá kifejezetten bababarát, mert úgynevezett guruló tanösvényt alakítottak ki a babakocsival kirándulók számára. A vizes játszótér nagy kedvencei a komp és a tutaj. Érdemes őket kipróbálni.

Zalaváron, a Kis-Balaton mellett is található vizes játszótér. Itt locsolni és pancsolni is szigorúan szabad! Nagyoknak lehet továbbá hintázni, mászókázni és bújócskázni az erdei kunyhókban. Itt nem csak pancsolhatnak, sokat tanulhatnak is a gyerekek a víz erejéről, és láthatják, mi mindenre használható. Rendkívül színvonalas játszótér, érdemes ide ellátogatni.

Végül, de nem utolsó sorban megemlítenénk a Hódmezővásárhelyen található Sun Cityt. Szeged és Hódmezővásárhely között található a Dél-Alföld egyik legszebb és legnagyobb szabadidőközpontja, a Vízisport Centrum. A park pompás természeti környezettel, rengeteg kikapcsolódási és szórakozási lehetőséggel várja az idelátogatókat. Van itt strand, csónakázás, kerékpározási lehetőség, kalózhajó és kalandpark is. A fürdő tó mellett vizes játszótéren is szórakozhatnak a gyerekek. Minden a kicsik és nagyok rendelkezésére áll a nyári szünetben. Használjuk ki a nyár adta szabadság minden percét a pihenésre és regenerálódásra. Töltődjük és erősödjünk kedvünkre a gyermekeinkkel ezeken a csodás helyeken!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...