2016.02.10. 20:16:35 8382 164

Barátkozás a kínai ételekkel: Szecsuáni csirke
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Beköszöntött a kínai újév is, a majom éve, ami sok izgalmat tartogat majd a számunkra. Ennek kapcsán egy gyakorlatilag elronthatatlan és nagyon finom kínai receptet hoztunk nektek, amit azok is nyugodtan kipróbálhatnak, akik eddig hadi lábon álltak a keleti konyhával.

Szecsuáni csirke | gizi-receptjei.blogspot.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szecsuáni csirke | gizi-receptjei.blogspot.hu

Szecsuáni csirke

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 50 dkg gomba
  • 1 cs újhagyma
  • 25 dkg zöldborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek szójaszósz
  • 3 ek citromlé
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 db chili paprika (v. paprikakrém)
  • 1 tk barna cukor
  • 1 tk kukoricaliszt

Elkészítése:

A csirkemellet vágjuk fel kisebb kockákra. A gombát ízlés szerint szeleteljük fel. Az újhagymát vágjuk fel vékonyra, és a fokhagymát vágjuk apróra.

Egy wokba (vagy serpenyőbe) öntsük bele az olajat, majd hevítsük fel. Ezután tegyük bele a feldarabolt csirkemellet, majd 6-8 perc alatt fehéredésig pirítsuk. Ekkor szűrőkanállal szedjük ki, és tegyük félre.

A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a vékonyra felszeletelt újhagymát, majd pároljuk pár percig, és akkor adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát is. Ezután adjuk hozzá a gombát, ízlés szerint sózzuk, és pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá a zöldborsót, és szórjuk meg a barna cukorral. Pár perc alatt pároljuk puhára, majd tegyük bele az elősütött csirkemellet és keverjük össze.

Egy tálkába keverjük össze a citromlevet a szójaszósszal, majd öntsük rá a zöldséges-csirkemellre. Óvatosan keverjük össze, majd 2-3 percig pároljuk tovább.

A kukoricalisztet keverjük simára egy pici vízzel, majd öntsük rá a zöldségekre, óvatosan keverjük össze, majd pár perc alatt, sűrítsük be a szaftot.

Közben készítsük el rizst.

Tálaláskor a zöldséges-sült csirkemellet a rizzsel kínáljuk.

Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...