2022.10.27. 12:30:00 6558 265

Bearanyozott szépség: Ne csak ékszerként vesd be a csillogó fémet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az aranyat évezredek óta az egyik legértékesebb fémünk. A csillogása és aranyló szépsége mellett az arany ritkasága is rendkívül kívánatossá teszi, ezért míg korábban az uralkodók, a modern időkben a befektetők halmozzák fel. Az arany árát tehát ritkasága és szépsége alakította ilyen magasra.

Arany a szépségápolásban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Arany a szépségápolásban

Az aranyat esztétikai jelentősége mellett számos felhasználási területen is kamatoztatni tudja az emberiség. Két csúcstechnológiái iparágban (pl. számítógépes chipek) is nagy szerepet kap, mivel ez a fém egyszerre rendkívül vezetőképes és nem korrozív. A közelmúltban végzett tanulmányok eredményei szerint az arany a kozmetikumok hatékony technikai összetevője szintúgy lehet.

Arany a szépségiparban

Az aranykolloid, avagy valódi aranyrészecskék oldatban szuszpendálva, előnyös tulajdonsága révén kerül bele exkluzív kozmetikai és dekorkozmetikai készítményekbe:
A bőrápolási termékeket előállító vállalatok a nemesfémet az öregedésgátló, hidratáló és tápláló tulajdonságai miatt használják a kozmetikumaikban, ezenkívül például a samponokban található aranyrészecskék a sampon más természetes összetevőiből, például illóolajokból és szerves gyógynövényekből származó hatásokat képesek felgyorsítani, illetve fokozni.

Gondoljunk úgy az aranyszemcsével dúsított kozmetikumokra, mint az ékszerekre: Minél több karátos, annál több tiszta aranyat tartalmaz. A magasabb hatóanyagtartalomért értelemszerűen magasabb árat kell fizetnünk, azonban a haj és a (fej)bőr sugárzó egészségi állapota miatt az utolsó fillérig megtérülhet a befektetésünk.

Az arany, mint technikai összetevő, az egészségtudatos natúrkozmetikai cégek is remek lehetőséget nyújtanak arra, hogy az új fogyasztói igénynek mindenben megfelelő termékek kerülhessenek ki kezeik közül a piacra, valamint számos aranykezelés – mint luxus szépségipari szolgáltatás - is elérhető már a kozmetikákban.

Nem mind arany, ami fénylik

Azonban legyünk nagyon figyelmesek, és ne hagyjuk magunkat megtéveszteni olyan marketingfogásoknak, mint például a „kozmetikai arany” kifejezés az összetevők listájában! Ez ugyanis ez azonos a valódi aranyrészecskékkel!
Számos gyártó próbál hasznot húzni az aranytermékek iránti fogyasztói érdeklődésből, és csupán kozmetikai aranyat használ, aminek természetesen nincsenek olyan előnyei, mint a valódi aranyrészecskéknek.

Forrás: www.womendailymagazine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Külső és belső méregtelenítés természetesen

Ki ne szeretne a reggeli ébredéskor erőtől duzzadóan kipattanni az ágyból? Jó lenne a fásultságot, levertséget, bágyadtságot, ingerültséget, valamint az emésztési zavarokat, fejfájást, a különféle bőrbetegségeket csak hírből ismerni? Marie Farquharson könyvében, a Természetes méregtelenítésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy az, ahogyan a saját bőrünkben érezzük magunkat arról a testi képességünkről fest képet, ahogyan a mérgekkel bánunk.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.

Étkezési zavarok és tüneteik

Az étkezési zavarok olyan súlyos mentális egészségügyi problémák, amelyek a táplálkozással és testsúllyal kapcsolatosak, és jelentős hatást gyakorolnak az egyén fizikai és lelki jóllétére. Az étkezéssel kapcsolatos problémák felismerése és kezelése kulcsfontosságú az egészség megőrzése érdekében.