2021.02.11. 16:37:47 19765 284

Befagy reggelre a kocsiajtó? Itt a megoldás!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Megjött a karácsonyra várt hótakaró, igaz, majdnem két hónap késéssel, de természetesen hozta magával az ilyenkor szokásos kellemetlenségeket is. Nagyon fontos, hogy ilyenkor még inkább vezessünk óvatosan és körültekintően. Ám odáig is el kell jutni! Mit tegyünk, ha befagyott a kocsi ajtaja?

Autó, fagy - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Autó, fagy

Nem kell nagyon komoly fagyoknak lenni ahhoz, hogy reggel ne tudjuk kinyitni a kocsi ajtaját. Elég, ha a hazaérkezésünkkor meleg van az autóban, kint pedig mínuszba fordul az idő. Mi az oka annak, hogy ilyenkor nem nyílik a kocsi és főleg… mi a megoldás?

Álljunk garázsba!

Nem sokaknak nincs lehetősége rá, ám akinek van, mindenképp álljon garázsba a cudar éjszakákra kocsijával, hiszen így csapadék sem éri az autót és a hőmérséklet különbség is kisebb. Ha garázsban szállunk ki az autóból és áttöröljük a gumi tömítéseket, már mindjárt jobb esélyekkel indulunk másnap.

Ha a zár nem nyílik…

A jól bevált klasszikus módszer, az öngyújtóval felmelegített kulcs. A meleg kulcsot próbáljuk elfordítani a zárban, de ne túl erőszakosan, nehogy beletörjön. Inkább ismételjük meg többször a műveletet melegítéssel együtt. Fontos! Soha ne melegítsük közvetlenül a zárat az öngyújtónkkal, mert ez végzetes meghibásodáshoz vezethet.

WD40, vodka és fagyálló

Azok a folyadékok, amikor kimondottan olvasztó hatásúak jók, például a nagy alkoholtartalmú termékek, jól működhetnek. Különösen abban az esetben lesznek hasznunkra, ha az anyag amellett, hogy kiszorítja a fagyott vizet a kulcslyukból, még be is zsírozza az érintkezési pontokat egy újabb fagyást megelőzve.

A forró víz nem megoldás! Jó ötletnek tűnhet, de nem. Ne töltsünk további vizet a zárba, mert ugyan jól működhet, amíg forró ám később kihűl, megfagy és a térfogat növekedés teljesen gallyra teszi a zárt.

Ha az ajtó fagyott oda…

Az autóban lecsapódott pára a tömítésekre fagyva jobban odaköt reggelre, mint gondolnánk. Ezért nem szabad a fagy elleni holmik az autóban tartani – hiszen könnyedén megeshet, hogy nem férünk hozzájuk. A feszegetéstől leszakadhat a kilincs vagy épp a gumitömítés. Igyekezzünk hát megelőzni inkább a bajt! Az ajtót és a keretet belül kezeljük szilikonnal vagy vazelinnel. Ezt elég havonta egy-két alkalommal megtenni és máris megvédtük az autónkat-, és az idegrendszerünket is a kora reggeli idegességtől.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...