2018.03.19. 10:50:48 20507 436

Beragadt, elakadt, nem működik? – Így tartsd karban a cipzáradat!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szeretjük a gombokat is, naná, de a cipzár egy nagyon jó kis találmány. Pláne, ha jól működik, nem akad el a kabát/táska/csizma közepén, amikor mondjuk éppen nagyon sietnénk valahová. Egyéb cipzár elakadásról meg aztán ne is beszéljünk…!:-)

Cipzár - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Cipzár

Szerencsére, kis odafigyeléssel megóvhatjuk magunkat a fentebb írt kellemetlenségektől, és cipzárunk élettartamát is meghosszabbíthatjuk. Továbbá, elkerülhetjük e „zár” cseréjével járó igencsak kellemetlen, sokszor bosszantó perceket, vagyis inkább órákat – valljuk be, ez sem egy elhanyagolható szempont.:-)

Elakadtál?

Kevés kellemetlenebb dolog van öltözködés közben, mint amikor elakad a kabátunkban, csizmánkban, nadrágunkban a cipzár. Ilyenkor elő egy darabka szappannal, esetleg ceruzával, és húzkodd meg az elakadt cipzáron a szappant vagy a „ceruzabélt”. Máris újra könnyedén gördül majd végig a zár a „sínen”.

Letörött?

A fenti dologhoz hasonlóan nem kis bosszúságot okozhat az is, ha például letörik a cipzár fogantyúja, és ezért nem tudod felhúzni. Ilyenkor hívj segítségül egy gépkapcsot! Tűzd a letörött rész helyére, és máris folytathatod az öltözködést! Ha pedig van egy kis időd, akár be is tekerheted az adott ruhadarab színéhez passzoló cipzárral a kapcsot, hogy teljes legyen az összhang. Így, amíg egyéb gondja nem lesz a cipzárnak, addig megúszhatod cserét is.

Húzd fel!

Ne csak öltözködéskor figyelj arra, hogy fel, illetve be legyen húzva a cipzár a nadrágodon, kabátodon, hanem mosáskor is. „Zárd be”, mielőtt a mosógépbe teszed, így meghosszabbíthatod a cipzár élettartamát, illetve beragadás is kevésbé lesz majd jellemző rá.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Régi háztartási praktikák, melyek most is működnek

A gyakorlatias, tapasztalatra és bölcs meglátásokra alapozott, leleményes háztartási praktikáknak köszönhetően fejfájások egész sorozatától kímélhetjük meg magunkat. Ezekre mindannyiunknak szükségünk van, hiszen csak két kézzel felvértezett emberi lényekként létezünk e teendőkkel telezsúfolt világban. Jól jön néha nagyanyáink ötlettára ahhoz, hogy gördülékenyebbé, hatékonyabbá és termelékenyebbé formálhassuk a mindennapjainkat. Ezekből hoztunk most egy csokorra valót.

Mini édenkert? Varázsolj magadnak!

A kertek ősi hazájában, Japánban azt tartják, hogy rendkívül boldognak nevezheti magát az az ember, akinek a keze, öle tele van virágokkal. Nálunk pedig az a hír járja, hogy mindazok, akik a virágot szeretik, csakis jó ember hírét kelthetik. Az alábbiakban megnézzük, hogy milyen virágokkal, díszfákkal, valamint cserjékkel formálhatunk magunk köré olyan mini édenkertet, melynek látványa és gondozása egyaránt üdítő hatással van testre és lélekre egyaránt.

Esküdni mernék! – Kedvenc esküvős filmjeink, ha már itt a május

A madarak csicseregnek, a méhek döngicsélnek, szerelem van a levegőben, amit az egyre többször felharsanó esküvői harangok, vagy éppen a hangosan dudáló esküvői menet is egyértelműen jelez. Hiába, a május a szerelem, így az esküvők hónapja is, szeptember-októberig nincs is megállás, már ami a lagzikat illeti.