2020.07.22. 17:45:54 9570 271

Berepedezett sarok - több mint szépség baki
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha már nemcsak elhalt hámsejteket kell lereszelgetned a sarkadról, hanem csúnyán be van repedezve, jobb, ha mielőbb lépsz és utánajársz a dolognak! Fájdalmassá is válhat, arról nem is beszélve, hogy betegség jele is lehet.

Lábápolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lábápolás

Cukorbeteg vagy?

A cukorbetegség egyik velejárója is lehet a bőrkeményedés, a berepedezett száraz bőr. Nagyon gondos ápolást igényel ebben az esetben a bőröd, mert bizony a járás fájdalmassá válhat.

Iszol eleget?

Nagyon sokszor a belső hidratáltságra nem fektetünk elég hangsúlyt. Megvesszük a különböző krémeket, de az ivásról megfeledkezünk. Fontos lenne, hogy ne csak kívülről, hanem belülről is hidratáljunk, főként vízzel és gyógyteákkal.

Túlzásba viszed a tisztálkodást?

Jóból is megárt a sok. A hosszas, túlságosan meleg vízben történő zuhanyzás és fürdőzés, a szárító hatású tusfürdők és szappanok mind-mind szárítják a bőrt. A sarok bőrét is. Tanácsos langyos vízben, gyors zuhanyt venni.

Kihagyod a sarkad a napi ápolásból?

Az is gyakori probléma, hogy a napi hidratálás elmarad, vagy kimarad a sarok bekenése. Helytelen. :) Ugyanolyan ápolásra van szüksége a talpadnak is, mint a tested többi részének, sőt, még alaposabbra...

Hogyan hozd helyre, ha berepedezett a sarkad?

A vazelin és a nagyon zsíros testvajak a segítségedre siethetnek: ilyen például a shea vaj. Éjszakára nem árt zoknit húzni a lábra, ha ezekkel kezeljük. Akár olívaolajat is kenhetsz rá. Igyál több folyadékot, és hagyj fel a forró fürdővel... Ha már fájdalmasan mély, néha sebes repedések vannak a sarkadon, akkor fordulj bőrgyógyászhoz!

Forrás

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...