2018.06.26. 13:45:39 40387 353

Buborékfújót mindenkinek! – Így készíts folyadékot házilag!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ugyan a gyerkőcöm az első buborékfújóját valamikor ősszel, vagy talán már inkább télen kapta, azért nagy sláger volt már a kezdetektől! Ha egyik autó, zenélős játék, könyv sem kötötte le a figyelmét, ha nyűgös volt, ha figyelemelterelés kellett, az óriási buborékok mindig bevethetőek voltak.

Szappanbuborék - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szappanbuborék

Ám a kis tartályban lévő folyadék mennyisége is véges, úgyhogy ezt a problémát sürgősen orvosolnom kellett. A legegyszerűbb persze az lenne, ha vennék egy újat, de hát ki szereti az egyszerű dolgokat?:-) Úgyhogy úgy gondoltam, magam „kotyvasztom” össze a buborékokhoz való folyadékot. Kis és nagyméretű bubikhoz is találtam ötletet, úgyhogy szuper!

Recept, ha kis bubikat szeretnétek

  • 60 ml mosogatószer

  • 1 bögre langyos víz

  • 30 ml, gyógyszertárban beszerezhető glicerin

És most jön a munka „neheze”: öntsd össze a fent felsorolt folyadékokat, kicsit keverd meg, és már el is készült! Mehet a kis tégelybe, és indulhat a buborék-buli!

Ezt kotyvaszd össze, ha nagy bubikra vágyik a gyerkőc!

Mivel nyár van, így irány az udvar, játszótér és jöhetnek az óriás bubik! Szerencsére, itt sem kell semmi ördöngösre gondolni, csupán a következő alapanyagokat kell beszerezni, és a megadott sorrendben összekeverni!

Hozzávalók az óriás buborékokhoz:

  • 16 bögre víz

  • 3 dl folyékony mosogatószer

  • 15 gramm sütőpor

  • 15 gramm kukoricakeményítő (vagy guargumi vagy egyéb zselésítő anyag)

Tedd egy tálba a keményítőt, sütőport, mosogatószert, keverd össze alaposan, majd mehet bele a víz, amivel szintén alaposan el kell keverni. Akár kézi habverőt is használhatsz, hogy biztosan jól összekeveredjenek az alapanyagok!

És a fújóka?

Ha megvan a „gyári” szappanbuborékfújó, akkor egyszerű dolgod van, mert annak segítségével mehet is a buborékok fújása. Ha itt is házilag készített eszközt választanál, akár Te magad is összedobhatsz egyet!

Nézz körül a konyhában!

A nagyobb buborékok fújásához jó lesz bármilyen lyukacsos eszköz a konyhából! Tésztaszűrő, de ha van otthon régi fajta nokedli szaggatód, az sem rossz. Ha Te készítenéd a „bubifújót” a kisebb bubikhoz, keress egy rövidebb pálcát, botot, és egy darab drótból formálj belőle hurkot! Már kész is!

Forrás: nagyszuloklapja.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...