2020.05.24. 13:33:54 9270 314

Csatlakozz egy könyvklubhoz, mert az olvasás nem (csak) magányos dolog!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hogyan képes összekötni az embereket az a könyv, amit mindenki a maga kis kuckójában olvas? Hogyan válik az olvasás közösségteremtő erővé? Miért jó (személyesen vagy online) becsatlakozni egy könyvklubba? Amennyiben könyvmoly vagy biztosan sejted a válaszokat! Aki pedig ritkán olvas, most majd talán kedvet kap hozzá.

Olvasás a parton - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Olvasás a parton

Gondoljunk csak a klasszikus vagy a kultikus művekre és szereplőkre, melyeknek (akár megfilmesítés után, akár nem) komoly rajongótáboruk van: Ilyenek például Jane Austin vagy Agatha Christie regényei, a Trónok harca valamint a Harry Potter sorozat. Aki olvas, az hamar talál közös témát az új ismerősökkel.

Apró tippek az olvasást halogatóknak:

  • Aki úgy érzi, hogy nincs ideje olvasni, az naponta olvasson csak 5-10 percet, vagy 1-1 elkülönülő szakaszt a kiválasztott könyvből.
    • Aki a hírek olvasgatása miatt esik el a könyvekre szánt időtől, annak pedig az tanácsolható, hogy napi 1-2x nézzen rá a fő hírekre, a további hír(folyam)olvasás helyett inkább vágjon bele pár oldalba!
  • Aki szerint az olvasás unalmas, mert a filmek sokkal mozgalmasabbak, az tanácsolható, hogy adjon időt magának és az olvasmánynak, hiszen az olvasás csak azután válik izgalmassá, miután lecsendesült az elménk és hagyjuk, hogy a fantáziánk teremthesse meg a képi világot.

Ezért legyél klubtag!

Most, hogy már mindegyikünk olvas , nézzünk utána, hogyan tudunk egy könyvtársaság tagjává válni – jelenleg ajánlott csak online!

  • A (minimum) havi rendszerességgel tartott foglalkozások biztosítsák, hogy évente minimum 12 könyvet elolvass!
  • Az alkalmak során számos olyan témájú könyv sorra fog kerülni, amelyet magadtól talán sosem olvasnál el, ezáltal tágulni fog a világképed, és ez által új szemmel nézhetsz magadra.
  • A könyvek boncolgatása során lehetőség nyílik a saját, nemcsak a könyvből fakadó, érzelmeink meglátására is, de egy könyvklub ugyanúgy menedéket is adhat a mindennapi helyzetek elől.
  • Szabadon kifejezheted, ha nem tetszik valami, egy kulturált kis vita élénkíti a szellemet!
  • A szabad önkifejezés mellett egy ilyen klub új barátokat is adhat nekünk, hiszen egy közös hobbi már biztosan akad.
  • A klub lehetővé teszi a nemzedékek és a kultúrák közötti eszmecserét, közelebb viheti a „különbözőket” egymáshoz, és új gondolatmeneteket vethet fel bennünk.
  • Fejleszti a kommunikációt, amennyiben a kevésbé bátrak megfigyelhetik azt, hogy mások hogyan fejezik ki magukat egy csoport másik személy előtt, így végül enyhülhet a nyilvános beszédtől való félelem.
  • A nyugdíjas korú egyéneknél kimutatható, hogy éveket hosszabbít életükben a valahová tartozás, az olvasás és a barátság összekapcsolása pedig elősegíti az új agysejtek növekedését.
  • Amennyiben nincs a közeledben könyvklub, hozz létre egyet te! A közösségi oldalak és kommunikációs app-ok remek lehetőségeket nyújtanak ahhoz is, hogy élőben beszélgethessetek egymással.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...