2022.04.12. 09:30:00 5745 173

Csekkold le itt, hogy jó sorrendben használod-e a bőrápolási termékeket!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Minden nőnek szüksége van egy olyan útmutatóra, amely a bőrápoló termékek alkalmazásának optimális sorrendjét tartalmazza. Mit és milyen sorrendben használjunk arcápolási rutinunk során?

Arctisztítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Arctisztítás

Ahelyett, hogy a fürdés után magadra kensz egymás után kétféle arckrémet, helyezd új alapokra a folyamatot, és láss csodát, úgy fogod érezni, hogy az általad használt termékek hatékonyabbak lettek. A helyes bőrápolási rutin megismerésével pontosan tudni fogok, hogy a lépések sorában hová illik be pl. az arcszérum és az ápoló olaj. Alapszabály, hogy a könnyű folyadékoktól a sűrűbb és nehezebb krémek felé haladunk.

Az arcápolás lépései

1. Tonizálás

Az arc alapos megtisztítása után kezdjük pórustisztító tonikkal, aminek a célja az elhalt bőrsejtek eltávolítása a bőrfelületről. A tonizálás előtt nulladik lépésként alkalmanként hámlasztó készítményt is alkalmazhatunk.

2. Szérum

Leghatékonyabban ezek a kozmetikai bőrszépítő formulák juttatják be az aktív összetevőket az arcbőrbe. A ráncok ellen használjunk peptideket, zsíros bőrre szalicilsavat tartalmazó szérumot, míg bőrnyugtatásra aloe verás készítmény javasolt.

3. Antioxidáns

Az előző szérum mellé reggelente érdemes C-vitamint tartalmazó szérumot is felkenni, mivel a kollagéntermelés fokozására mindegyikünknek szüksége van. Azonban arra nagyon figyeljünk, hogy az ilyen készítmény mellé sohase válasszunk alfa-hidroxisavat (pl. glikolt) is tartalmazó hidratáló krémeket.

4. Pattanások ellen

A pattanásos bőr kezelésére baktériumellenes és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkező arckrém javasolt. Az ilyen krémek fő összetevője általában a benzoil-peroxid.

5. Hidratálás

A hidratáló krémek kulcsfontosságúak a rétegezés során, hiszen segítik megőrizni a bőr nedvességtartalmát, és hatékonyabbá is tehetik a szérumok működését.

6. Olaj

Amennyiben csupán egyetlen arcszérumot használunk, beiktathatunk olajat a napi rutinunkba a ragyogó arcbőrért. Kis adagokban vigyünk fel a szárazabb területekre az arcápoló olajat. Ezek közül a jojoba és a napraforgó a legszélesebb körben ajánlottak.

7. Retinol

Az éjszakai bőrápolási rutin végén bőrfiatalító hatóanyaggal célszerű zárni a rétegeket. Ehhez a retinolt ajánlják a szakemberek, azonban nappal ez a hatóanyag kerülendő, mivel reakcióba lép a fénnyel és lebomlik, hovatovább szalicilsavas és C-vitaminos készítményekkel sem párosítható össze. Amikor ezt használjuk, akkor az elkövetkező napokon hagyjuk ki a bőrhámlasztást.

8. Fényvédelem

Reggelente a legfelső réteg egy olyan fényvédő krém legyen, amely elég könnyű, hogy a már felvitt termékek után se terhelje meg a bőrünket.

Amikor bőrünket irritáció éri, érdemes apró változtatást eszközölni a mindennapos arcápolási rutinunk során: Cseréljük le arckrémünket a lehető legegyszerűbb illatmentes hidratálókrémre!

Forrás: www.allure.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...