Csőben sült őszibarack – a nyár slágere lesz!
Fél óra alatt elkészül, és imádni fogja a család! Ráadásul egész évben elkészítheted, egyszerűen csak cseréld le a friss őszi barackot a befőtt változatra. Ebben a receptben egyébként több lehetőség is rejlik, ki-ki saját ízlése szerint változtathatja.
Csőben sült őszibarack recept
Hozzávalók:
- 9 db felezett őszibarack (befőtt)
- 25 dkg ricotta (v. túró)
- 10 dkg fehér csokoládé
- 5 dkg darált mogyoró (v. dió)
- 1 cs vaníliás cukor
- porcukor (ízlés szerint)
- őrölt fahéj
- 5 dkg aszalt vörös áfonya vagy valamilyen fanyar/pikáns aszalvány
- 1 db tojás
- 2-3 dkg vaj
- 2 db babapiskóta
- mandulaforgács
A felezett őszibarackot szedjük ki a befőttléből, majd alaposan csepegtessük le, vagy hámozzuk meg és felezzük el a friss barackokat.
A sütőformát kenjük ki a vajjal, majd morzsoljuk rá a babapiskótát. Ezután helyezzük egymás mellé a felezett, lecsepegtetett őszibarackokat.
A ricottát (v. túrót) keverjük alaposan össze ízlés szerint porcukorral, a vaníliás cukorral, az egész tojással, a darált mogyoróval, (v. dióval) az aszalt áfonyával, az őrölt fahéjjal, majd nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük hozzá a fehér csokoládét. Ezután szintén keverjük össze, és kanalazzuk bele, majd rá az őszibarackokra. Végül szórjuk meg a tetejét mandulaforgáccsal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig. (én légkeverésnél 160 fokon sütöttem) A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral és úgy kínáljuk. Ízlés szerint vaníliafagylatot is kanalazhatunk mellé, mert elrontani biztosan nem fogja.
Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu