Csokis trüffel mindössze 3 hozzávalóból? Gombócolj csodát!
Átjön néhány barát vacsorára, és már minden kész ... vagyis, hoppá, elfelejtetted kivenni a hűtőből a desszert alapját? Ne aggódj! A csupán három hozzávalóból álló édesség befejezése - a szuper egyszerű receptnek hála - tökéletesen időzíthető arra, hogy édes falatokkal fejezhessétek be az étkezést.
Ez lesz az egyik kedvenc desszerted, ha villámgyorsan kell kínáló tálra varázsolni valami édességet. A két fő összetevőből néhány perc alatt selymes csokoládés ganache válik, amivel azután is alig akad egy kis tennivaló.
Házi csokoládés trüffel
Hozzávalók a golyókhoz:
2 csésze (475 ml) tejszín
595 g félédes csokoládé korong vagy rúd csokoládé, darabokra vágva
A forgatáshoz:
2 csésze 190 gr) cukrozatlan kakaópor, ha keserűen szeretitek; vagy 250 gr porcukor, az édesszájúaknak; de ki lehet keverni ezek tökéletes kombinációját is.
Elkészítési mód:
Egy nagy, mikrohullámú sütőben is használható edényben keverjük össze a tejszínt és a csokoládét. Tegyük be a mikrohullámú sütőbe, és magas hőmérsékleten melegítsük 3 percig. Ezután hagyjuk állni körülbelül 4 percen keresztül, majd keverjük addig, amíg a keverék sima és fényes nem lesz.
Helyezzünk frissentartó fóliát közvetlenül a keverék felületére, és így tegyük hűtőszekrénybe, legalább 2 órán át szilárduljon.
Amikor a keverék megszilárdult, evőkanál segítségével adagoljunk ki belőle és a két tenyerünk között formáljunk belőle kis golyócskákat. Igyekezzünk, hogy ne melegedjen vissza a csoki a kezünkben, inkább ne legyen tökéletesen kerek az a golyó. Azután forgassuk meg a golyókat az általunk választott por állagú hozzávalóban. Tálalásig tároljuk hűtőszekrényben a trüffeleket.
Tipp 1: A csokoládé kiválasztásakor ügyeljünk arra, hogy ne használjunk csokoládé forgácsot, amelynek pont az a lényege, hogy megtartsa az állagát, és ne olvadjon fel hevítéskor!
Tipp 2: Ahhoz, hogy a csokoládés golyócskák tejmentesek lehessenek, a tejszín helyettesíthetjük 2 csésze (475 ml) teljes zsírtartalmú kókusztejjel vagy 2 érett avokádóval. A csokoládé alapanyagnál pedig válasszunk étcsokoládét.
Forrás: www.purewow.com