2021.10.07. 17:15:00 8472 272

Csokis trüffel mindössze 3 hozzávalóból? Gombócolj csodát!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Átjön néhány barát vacsorára, és már minden kész ... vagyis, hoppá, elfelejtetted kivenni a hűtőből a desszert alapját? Ne aggódj! A csupán három hozzávalóból álló édesség befejezése - a szuper egyszerű receptnek hála - tökéletesen időzíthető arra, hogy édes falatokkal fejezhessétek be az étkezést.

Csokoládés trüffel golyók - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csokoládés trüffel golyók

Ez lesz az egyik kedvenc desszerted, ha villámgyorsan kell kínáló tálra varázsolni valami édességet. A két fő összetevőből néhány perc alatt selymes csokoládés ganache válik, amivel azután is alig akad egy kis tennivaló.

Házi csokoládés trüffel

Hozzávalók a golyókhoz:

2 csésze (475 ml) tejszín

595 g félédes csokoládé korong vagy rúd csokoládé, darabokra vágva

A forgatáshoz:

2 csésze 190 gr) cukrozatlan kakaópor, ha keserűen szeretitek; vagy 250 gr porcukor, az édesszájúaknak; de ki lehet keverni ezek tökéletes kombinációját is.

Elkészítési mód:

  1. Egy nagy, mikrohullámú sütőben is használható edényben keverjük össze a tejszínt és a csokoládét. Tegyük be a mikrohullámú sütőbe, és magas hőmérsékleten melegítsük 3 percig. Ezután hagyjuk állni körülbelül 4 percen keresztül, majd keverjük addig, amíg a keverék sima és fényes nem lesz.

  2. Helyezzünk frissentartó fóliát közvetlenül a keverék felületére, és így tegyük hűtőszekrénybe, legalább 2 órán át szilárduljon.

  3. Amikor a keverék megszilárdult, evőkanál segítségével adagoljunk ki belőle és a két tenyerünk között formáljunk belőle kis golyócskákat. Igyekezzünk, hogy ne melegedjen vissza a csoki a kezünkben, inkább ne legyen tökéletesen kerek az a golyó. Azután forgassuk meg a golyókat az általunk választott por állagú hozzávalóban. Tálalásig tároljuk hűtőszekrényben a trüffeleket.

Tipp 1: A csokoládé kiválasztásakor ügyeljünk arra, hogy ne használjunk csokoládé forgácsot, amelynek pont az a lényege, hogy megtartsa az állagát, és ne olvadjon fel hevítéskor!

Tipp 2: Ahhoz, hogy a csokoládés golyócskák tejmentesek lehessenek, a tejszín helyettesíthetjük 2 csésze (475 ml) teljes zsírtartalmú kókusztejjel vagy 2 érett avokádóval. A csokoládé alapanyagnál pedig válasszunk étcsokoládét.

Forrás: www.purewow.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.

Egytálétel csirkemellből, ahogy a katalánok készítik

Élénk, folyamatosan pezsgő életünk forgatagában igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy ez a tempó ne éreztesse negatív hatásait az ételeink minősége tekintetében. Nem csoda hát, hogy az egytálételek újra nagy népszerűségnek örvendenek, mégpedig világszerte, mivel egyszerűen elkészíthetők, ízletesek és egészségesek is. Legyen szó ebédről vagy vacsoráról, mindenképpen hálás megoldást kínálnak, ha jóízű receptekkel, kiadós és változatos ételekkel szeretnénk megörvendeztetni a szeretteinket vagy vendégeinket.