Dobj össze egy egzotikus tengeri ételt 20 perc alatt:trópusi ráksaláta
Kimondottan szeretem lekövetni az évszakok váltakozását nem csak a ruhatár átszervezésével, de az ételek hozzávalóinak változtatásával is. Nyáron jöhet minden, ami friss, színes és minél élőbb! A nagy melegben jóleső fanyarabb ízek mellett azonban muszáj valami édeskésebbet is ennem. Pont ilyen ez a garnélarákos sali…
Attól függően, hogy a társaság mennyire éhes, ezt a garnélás ételt fel lehet szolgálni előételként is, de akár főétel is lehet belőle. A 4 főre szóló recept így hangzik:
- 16 db nagy, főtt és megpucolt garnélarák,
- 1 csésze darabolt ananász,
- 1 kockázott, érett mangó,
- 1 kockázott, érett avokádó,
- egyharmad csésze aranymazsola,
- 2-2 ek. apróra vágott koriander és menta
- 1 gerezd lime (vagy citrom).
Miután a gyümölcsöket kockára vágtuk és a zöldfűszereket pedig felaprítottuk, így nincs is más dolgunk, mint ezeket a hozzávalókat jól összekeverni. Mielőtt a hűtőbe tennénk az elfogyasztásáig, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Ne felejtsük el a gerezd lime levét sem rányomni! A garnélarákokat is dolgozzuk fel, ezt is megtehetjük kb. egy órával korábban, mint ahogy elfogyasztjuk az étket, hiszen úgysem adjuk hozzá a salátánkhoz forrón.
A lehűtött keveréket adagoljuk 4 tetszőleges tálkába és osszuk el a tetejükre a rákocskákat egyenlő arányban. Jó étvágyat!