2017.07.23. 10:38:39 12819 356

Egy egyszerű, nyári, spórolós recept a hónap végére!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mi kell egy jó nyári ebédhez: valamilyen friss, szezonális zöldség, egy kis savanykás, egy kis húsféle - hogy azért laktató is legyen - és természetesen ne legyen időigényes. Ha kevés konyhapénzből is ki lehet hozni, az már csak hab a tortán, így lesz ez az étel ideális július végi fogás!

Csőben sült zöldbab debrecenivel | Fotó: gizi-receptjei.blogspot.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csőben sült zöldbab debrecenivel | Fotó: gizi-receptjei.blogspot.hu

Csőben sült zöldbab debrecenivel - recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldbab
  • 4 db debreceni
  • őrölt színes bors
  • 2 tk ételízesítő
  • 3 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 ek olaj

A zöldbab végeit törjük le, majd enyhén sós vízben főzzük pár perc alatt roppanósra. Ezután szűrjük, és csepegtessük le.

A debrecenit karikázzuk fel, és az olajon süssük szép pirosra, majd szedjük ki a zsiradékból.

A visszamaradt zsiradékot öntsük bele egy sütőformába (v. tepsibe), majd helyezzük rá a lecsepegtetett zöldbabot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg az ételízesítővel.

Ezután osszuk el a zöldbab tetején az elősütött kolbászkarikákat, majd a lisztet keverjük simára a tejföllel, és egyenletesen kanalazzuk rá. Végül szórjuk meg a reszelt sajttal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. A sütőből kivéve hagyjuk kicsit hűlni mielőtt tálalnánk.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd helyezzük tányérra, és úgy kínáljuk. Melegen, hidegen egyaránt finom, és laktató.

Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu

Tipp: Ha több zöldbabot veszel, akkor megfőzheted mindet, és a felesleget fagyaszd le, így legközelebb már a főzéssel sem kell babrálni, és télire is jó lesz.

Mit hogyan fagyasszunk? További tippek>>

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...