2020.12.26. 14:17:21 11089 266

Egy igazi finomság: A sütőben sült rakott palacsinta
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy desszert, amivel tutira nem lehet mellényúlni. Egy örök klasszikus picit másként elkészítve. Hidd el megéri a belefektetett időt, hiszen cserébe egy olyan finomságot kapsz, ami az egész család kedvence lesz.

Túró - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Túró

Latinul a placenta, azaz a palacsinta eredete is a római korból származik. A tésztát, amely lisztből vízből és kevés sóból állt kerek kövön vagy bronz pajzson sütötték. A római légiók ellátásában játszott nagy szerepet, mivel hosszú ideig elállt. Akkoriban nem édes töltelékkel, hanem húsfélékkel fogyasztották. Az első magyar nyelvű recept a palacsinta készítésről az erdélyi fejedelmi udvar főszakácsának a 16. század végén írt szakácskönyvében volt olvasható. Mi most egy nagyon egyszerű, de annál ízletesebb sütőben készült, rakott túrós palacsinta receptjét hoztuk nektek.

Rakott palacsinta recept

Hozzávalók

  • 5 evőkanál kukoricakeményítő
  • tejföl a kenéshez
  • 6 db tojás
  • 350 g tehéntúró
  • 500 ml tej
  • olvasztott vaj
  • cukor
  • 1 evőkanál napraforgóolaj

Készítsük el a palacsintatésztát:

Törj fel 5 db egész tojást, adj hozzá egy kevés cukrot és keményítőt, majd alaposan keverd össze. Ezután öntsd hozzá a tejet és a napraforgóolajat. Hagyd pihenni a tésztát 20-22 fokon legalább 15 percig. A klasszikus recept szerint pedig egy kevés olajjal a palacsintasütőben süsd ki a palacsintákat. A palacsinta lehet vastag vagy vékony, ki hogyan szereti.

Készítsük el a tölteléket:

A tehéntúrót az ízlésesen adagolt cukorral keverd ki jó krémesre és add hozzá a megmaradt tojást. Ezzel a masszával töltsd meg a palacsintákat és csavard fel, majd helyezd egy kivajazott tepsibe jó szorosan egymáshoz. A végén kend meg a szeleteket olvasztott vajjal és egy kis cukrozott tejföllel és 180 fokon süsd 10-15 percig. A sütőt persze előbb melegítsd elő.

Tipp: A túrós töltelékbe tehetsz gyümölcsöt egy kis vaníliát és reszelt narancshéjat. Fantasztikus ízeket hozhatsz létre. Tálalásnál pedig tejszínhabot és csokiöntetet is használhatsz. Jó étvágyat hozzá!

forrás: wikipedia; twice.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.