Epres-csokis minitorta – bármilyen vendégségben megállja a helyét!
Ha már itt az olcsóbb eper, nehogy kihagyjuk a finomabbnál finomabb epres desszerteket, mint például ez a csinos epres-csokis tortácska. S ha már ilyen szépen süt a nap, nehogy beindítsuk a sütőt! :) Ennek a hűvös desszert elkészítéséhez csak a hűtőszekrényre lesz szükség, na jó, még egy pici forralásra, de összességében gyorsan és egyszerűen elkészül a mutatós mini torta.
Az biztos, hogy ezt a gyönyörű desszertet a vendégeknek tartogatnánk, mert nem veszi el az értékes időt a készülődésből, és tényleg rendkívül mutatós. Egy kis mentalevéllel díszítve pedig modern kinézetet és még frissebb ízt kölcsönözhetünk neki.
Epres tortácska
Hozzávalók 10 db-hoz:
- 12 dkg Győri Édes keksz
- 5 dkg vaj
- 1 ek tej
- 1/2 citrom reszelt héja
- 180 g étcsokoládé (70%-os)
- 1 dl habtejszín
- 20 dkg eper
- 1/2 cs vaníliás cukor
- 1-2 ek porcukor
- mentalevél a díszítéshez
A kekszet morzsoljuk össze (v. daráljuk le), adjuk hozzá a felforrósított vajat és a tejet, majd keverjük össze.
Ezután osszuk el 10 db szilikonos muffin formába, és egy pohárral nyomkodjuk le, majd tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen.
A tejszínt melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét, és addig keverjük, még teljesen elolvad.
Vegyük ki a formákat a hűtőből, majd kanalazzuk a kekszes alapra a csokoládét. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd vágjuk fel apró darabokra. Ezután szórjuk meg a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd keverjük össze, és hagyjuk legalább egy fél órát állni.
Tálalás előtt vegyük ki a formából a tortácskákat, majd helyezzük kistányérra, kanalazzuk rá az előzőleg lecsepegtetett eperdarabokat, reszeljünk rá csokoládét, majd úgy kínáljuk.
Ha szeretnél további sütés nélküli epres desszerteket készíteni és persze fogyasztani, akkor ajánljuk ezt a cikkünket is: Epres finomságok – szigorúan sütés nélkül!
Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu