2023.08.03. 09:45:00 6423 226

Érett gyümölcs az érett bőrre? Házi arcpakolások az üdeségért
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Friss, mint a rózsabimbó csak rövid ideig lehet az ember lánya, de semmi vész, ahogy egy illatos érett gyümölcs, úgy az érettebb hölgyek is lehetnek szépek a szemnek! A ragyogó arcbőrért átgondolt életmóddal, egészséges ételekkel, valamint személyre szóló arcápolással tehetünk a legtöbbet.

Gyümölcsös arcpakolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyümölcsös arcpakolás

Az érett bőrre jó hatással lehetnek a vegyszermentesen termesztett, friss gyümölcsökben található vitaminok és antioxidánsok. Az alábbiakban három olyan egyszerű és természetes arcpakolást találsz, amelyeket könnyen el lehet készíteni otthon is, és fő alapanyaguk egy-egy érett gyümölcs.

Banános arcpakolás

A banán A- és C-vitamin tartalma bőrtápláló és hidratáló hatást, míg a méz bőrsimító és antibakteriális hatást kölcsönöz a pakolásunknak.

Hozzávalók: 1 érett banán, 1 evőkanál méz (opcionális: natúr joghurt)
Elkészítés: Törjünk össze egy érett banánt villával egy tálban, majd keverjünk hozzá egy kanál mézet. Amennyiben kedveljük a lágyabb pakolásokat, tegyünk a keverékhez tetszőleges mennyiségű natúr joghurtot, de csak kis adagonként, hogy ne legyen túlságosan folyékony állagú a krémünk.
Használat: Az ujjunkkal vagy spatulával vékonyan felvitt réteget kb. 15-20 percig hagyjuk hatni, majd langyos vízzel alaposan mossuk le.

Sárgabarackos arcpakolás

Ezt az arcpakolást a gyümölcs vitamintartalma miatt különösen vízhiányos bőrre ajánlott alkalmazni.

Hozzávalók: 1 érett barack, 1 evőkanál szójaliszt, 1 evőkanál joghurt
Elkészítés: A barack húsát villával törjük szét pépesre, majd adjunk hozzá a szójalisztet és a joghurtot is. A keveréket keverjük addig, míg krém állagot nem kapunk.
Használat: Az arcbőrre kent pakolást maximum 15 percig hagyhatjuk csak hatni, mivel a sárgabarack könnyen megszínezheti a bőrünket! Gondosan öblítsük le a pakolást az arcunkról.

Avokádós arcpakolás

A fakónak tűnő, érett bőr hidratálásában és rugalmasságának megőrzésében segít nekünk ez a keverék.

Hozzávalók: 1 érett avokádó, 2 evőkanál natúr joghurt
Elkészítés: A megmosott avokádót héjastól vágjuk ketté, és a magját is távolítsuk el, majd kanállal vágjuk ki a gyümölcshúst egy tálkába. A pépesre tör avokádóhoz ezután már csak a joghurtot szükséges hozzá keverünk.
Használat: A 15-20 perces hatóidőt betartva egyenletesen hordjuk fel a pépet az arcbőrre, majd végezetül langyos vízzel mossuk le.

Mielőtt kipróbálásra kerülne bármilyen új arcpakolás, mindig végezzünk tesztet egy kisebb bőrfelületen. Így megbizonyosodhatunk arról, hogy nem okoz allergiás reakciót vagy kellemetlen bőrirritációt.
Amennyiben kétségeink merülnének fel egy bizonyos összetevővel kapcsolatban, a használata előtt feltétlenül konzultáljunk bőrgyógyásszal.

Forrás: www.dietaesfitnesz.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...