2022.01.18. 17:25:00 8841 306

Eszpresszós créme brulée, amikor a desszert és a kávé szerelembe esik
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Isteni az a roppanós hang, ami a karamellizált cukros réteg feltörésekor hallatszik. Ezután már ellenállás nélkül meríthetjük kanalunkat az egyik legfinomabb desszertbe! Tudod mi jobb még a Créme brulée-nél is? Az eszpresszós égetett krém!

Créme brulée kávéval - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Créme brulée kávéval

A Créme brulée nem csupán elkészítési módja miatt különleges, hanem azért is, mert a felmelegített karamellizált réteg alatt hideg, édes krém vár minket. A portugál és a spanyol konyhát (katalán krém) is megihlető finomság azonban a nevével ellentétben nem francia eredetű, hanem angol desszert.

Eszpresszós créme brulée

Hozzávaló:

  • 2 adag eszpresszó

  • 350 g tejszín

  • 125 g teljes tej

  • 72 g és még egy kevés kristálycukor

  • 1 vaníliarúd kikapart belseje

  • negyed teáskanál só

  • 6 nagy tojás sárgája

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 120-140 C°-ra (A légkeveréses módot most inkább felejtsük el.), miközben elhelyezünk hat db - 10-12 cm átmérőjű- szufléformát egy tepsibe. Forraljunk fel vizet vízforralóban vagy egy közepes- fazékban a vízfürdőhöz.

  2. Főzzük le az eszpresszót.

  3. Egy közepes serpenyőben, közepes lángon forraljuk össze a tejszínt, a tejet és az eszpresszót. Közben egy közepes tálban ujjunkkal dörzsöljük össze a cukrot és a vaníliarúd magját. Ehhez adjuk hozzá a sót és a tojássárgáját, majd keverjük addig, míg kissé besűrűsödik.

  4. Miután a tejszínes keverék felforrt, lassan keverjük hozzá a harmadát a tojásos keverékhez, hogy simává tudjuk keverni és ne csomósodjon be. Ha már egynemű, adjuk hozzá a maradék forró tejszínt. Összekeverés után szűrjük át egy nagy - lehetőleg kiöntős - edénybe.

  5. Osszuk el a tejszínes keveréket a már előkészített formákba, és tegyük be a tepsit a sütőbe. Öntsük a forrásban lévő vizet a tepsibe, körülbelül a szufléformák feléig kell, hogy érjen. Addig sütjük, amíg a brulée remegősre szilárdul, azaz kb. 45-55 percig. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd tegyük min. 4 órára hűtőbe vagy fagyasztóba.

  6. A tálaláshoz szórjuk meg az összes bruleé tetejét némi kristálycukorral, és konyhai lángszóróval/szakácsfáklyával melegítsük addig, amíg a cukor elolvad és aranybarna nem lesz.

Tippek:

  • Gőzpárolós sütő esetén nem lesz szükség vízfürdő alkalmazására.
  • Karamellizáló pisztoly hiányában a sütő grill módjára állítva is elkészíthetjük a kívánt roppanós réteget. Bár ami igaz, az igaz: Ezzel a módszerrel jóval több időbe telik.

Forrás: www.purewow.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...