2018.03.30. 13:39:55 30139 396

Eszterházy torta házilag - sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az egyik legfinomabb torta, amit akár otthon is elkészíthetsz, hiszen kevesebb a nyűg vele, mint hiszed. A tészta habkönnyű lapjai gyorsan megsülnek, a krém csodásan egyszerű és finom, a csokoládé díszítésnek pedig megvan a maga technikája, de kezdőknek is kivitelezhető! Szóval minden adott egy jó kis húsvéti tortához!

Eszterházy torta | Fotó: gizi-receptjei.blogspot.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Eszterházy torta | Fotó: gizi-receptjei.blogspot.hu

Eszterházy torta

Tészta hozzávalói 20 cm-es formához:

  • 5 db nagy tojás fehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 dkg liszt
  • 15 dkg darált dió
  • 1 mk őrölt fahéj
  • csipet só

A tojások fehérjét a csipet sóval kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, kanalanként adjuk hozzá a porcukrot, és a vaníliás cukrot, majd verjük kemény habbá.

Ezután fakanállal először óvatosan keverjük a habhoz az őrölt fahéjjal összekevert lisztet, majd a darált diót is.

Vágjunk ki sütőpapírból öt darab 20 cm-es kört, (kicsit nagyobbra vágjuk mint a megrajzolt kör) majd egyenlő arányban osszuk el rajtuk a masszát. Ezután kenjük el a papírkörökön egyenletesen a masszát, majd helyezzük rá a tepsire. (én gáztepsin sütöttem, melyre egyszerre két lap ráfért)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb 10 percig, hogy szép színt kapjanak a lapok. (én légkeverésnél 160 fokon, 10 percig sütöttem)

A sütőből kivéve a sütőpapíron hagyjuk teljesen kihűlni a lapokat, majd egy spatulával óvatosan alányúlva, válasszuk le a papírról a tésztát.

Krém hozzávalói:

  • 2.5 dl tej
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg darált dió (+ 5 dkg a szóráshoz)
  • 1 db rumaroma (v. ízlés szerint rum)

Egy kevés tejjel keverjük simára a pudingport, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a maradék, meleg tejhez. Ezután kevergetve főzzük sűrűre, majd hűtsük ki.

A vajat keverjük habosra a porcukorral a vaníliás cukorral, és a rumaromával, majd apránként keverjük hozzá a kihűlt pudingot is. Végül állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a darált diót, és keverjük jó habosra a krémet.

Ezután a teljesen kihűlt tortalapokat töltsük meg a krémmel úgy, hogy a legfelső lapra már ne kenjünk a krémből. A maradék krémmel kenjük körbe a tortát, majd szórjuk körbe darált dióval.

Csokoládé díszítés hozzávalói:

  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 5 dkg étcsokoládé

A csokoládékat tördeljük bele külön-külön tálba, majd vízgőz fölött olvasszuk fel mindkettőt.

Az elkészült torta tetejére először öntsük rá, majd óvatosan, egyenletesen kenjük el a fehér csokoládét.

Ezután az olvasztott étcsokoládéval, vékonyan csíkokat húzva rácsozzuk be a tetejét. Ezután felváltva, fogpiszkálóval először felfelé, majd lefelé húzzunk csíkokat a tetején. (lehetőleg gyorsan dolgozzunk nehogy a csokoládé közben megdermedjen) Az elkészült tortát tegyük hűvös helyre, hogy a csokoládébevonat teljesen megszilárduljon.

Tálalás előtt éles, meleg késsel ízlés szerint szeleteljük fel a tortát, majd úgy kínáljuk.

Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...