2021.07.28. 12:30:00 8412 259

6 étel, amit inkább ne mikrohullámú sütőben készíts el!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A mikrohullámú sütés népszerűsége töretlen, hiszen gyors, egyszerű és sok esetben megbízható eredményt érhetünk el vele az ételek elkészítése, illetve felmelegítése során. Bár a kávé és a pattogatott kukorica nem rontható el vele, többféle étel van azon a listán, amin a mikrohullámú sütőtől távol tartandó étkeket nevesíti.

Mikróba vele vagy ne? - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mikróba vele vagy ne?

Amennyiben egészségesebb életmódra törekszel, nem csupán azt kell megtanulnod, hogy mikor és mit egyél, de azt is, hogyan készítsd el az ételeket olyan módon, hogy a legtöbb tápanyag benne maradjon, és főképpen ne keletkezzenek káros vegyületek a sütési eljárás során. Hiába készül el esetenként az étel mikró használatában, van, amikor jobb más megoldást találni ehelyett.

Ételek, amiket jobb távol tartani a mikrótól

Brokkoli

A brokkoli esetében maradjunk meg a párolásnál, hiszen a klorofill tartalma úgy szinte változatlan marad, azonban mikrózva jelentősen csökken ez a szint.

Burgonya (egészben) és nyers húsok

A csirkemell, a húspogácsák és a nagyobb burgonya darabok egyszerűen nem sülnek át egyenletesen a mikróban: Míg a szélek már-már kiszáradnak, addig a mélyebb rétegeknek még javában sülniük kell, ez súlyos egészségügyi komplikációkhoz vezethet, mert kórokozó baktériumok szaporodhatnak el a nyersebb részekben.

Feldolgozott húsfélék

A felvágottak és kolbászkák egészségügyi előnyei jelentősen romolhatnak mikrohullámú sütés közben. Egy vizsgálat szerint megnövekedik a koleszterin-oxidációs termékek termelődése, ami többek között rákkeltő hatású is lehet.

Kenyér

Habár mikróban melegítve nem szenved el az egészségünk semmilyen káros hatást, sajnos a kenyérfélék állaga és íze megsínyli az eljárást. A hő a keményítő molekulákat a vízmolekulákhoz köti, emiatt keletkezik az élvezhetetlen eredmény.

Tojás

A főtt tojást mikrohullámú sütőben felmelegíteni (akár héjjal, akár héj nélkül) és elkészíteni is veszélyes helyzeteket szülhet: a tojás belsejében eluralkodó nyomás szétrobbanthatja azt! Sőt, a nyers tojásban megbújó szalmonella baktériumok sikeresen túlélhetik a mikróban történő hőkezelést.

Forrás: www.eatthis.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Melegítő tavaszi édesburgonya-krémleves gyömbérrel és kókusztejjel

A tavasz kiszámíthatatlan — egyik nap virágillatú napsütés, másnap ködös, szeles hűvösség. Az ilyen időszakokban a lelkünk és a testünk is egy kis extra melegségre vágyik. Habár a téli nehéz ételek ideje már elmúlt, mégis jól esik valami melengető, mégis könnyed fogás. Ez a selymes édesburgonya-krémleves épp ezt nyújtja: melegséget, táplálást és egy kis egzotikus csavart is a gyömbér és kókusztej jóvoltából.

Egy csepp esély – 50 éves a magyarországi újszülöttkori szűrés

Minden ezredik újszülöttet érinthet valamilyen ritka betegség, és ezek között csaknem 30 olyan van, amelynek korai felismerésére Magyarországon már 1975 óta működik országos szűrőprogram. Az elmúlt fél évszázadban a szűrőközpontokban – 2007 óta Budapesten a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján és a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján – több mint 5,6 millió újszülött vérmintáját elemezték, és 3289 olyan gyermeket szűrtek ki, akiknél már az előtt megkezdhették a kezelést, hogy a betegség tünetet okozott volna.

Tavaszi szépségrutin hűvösebb napokra – így ápold bőröd májusban is

Májusi virágzás ide vagy oda, a tavasz nem mindig szól napsütésről és langyos szellőről. A hűvösebb, szelesebb napokon a bőrünk könnyen kiszáradhat, érzékennyé válhat, vagy épp zsírosodni kezdhet a fűtött terek, szél és hőmérséklet-ingadozás miatt. Épp ezért a tavaszi szépségrutin sem lehet egy az egyben a nyári előfutára – finomhangolásra van szükség.