2017.08.07. 08:25:42 10892 288

Ez égés… - Mit tehetünk az edénnyel, ha odakozmált az étel?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Még a legjobbakkal is előfordul, hogy egy röpke pillanatra elkallódik a figyelmük, vagy éppen rohamtempóban kell elkészíteniük az ebédet, vacsorát, és bizony kicsit, vagy éppen nagyon odakozmál az étel. Ha gyorsak vagyunk, az étek még talán menthető, az edénnyel viszont biztos, hogy meggyűlik a bajunk.

Leégett étel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Leégett étel

Persze, ott vannak a dörzsiszivacsok, súrolószerek, meg mindenféle csodák, amikkel szinte pikk-pakk, eltávolíthatóak ezek a szennyeződések. Persze, hogy az edény kicsit karcos lesz, azzal számolnunk kell… És nyilván a különböző vegyszerek is hatásosak, de mi van, ha mi óvni szeretnénk környezetünket és minimálisra csökkenteni ezek használatát? Szerencsére van olyan házi megoldás, amit érdemes kipróbálni!

Sót neki!

Ugyan kicsit időigényes megoldás, de megéri, ha természetes módszert alkalmaznál! Engedd a „sérült” edényt tele vízzel, tegyél bele két evőkanál sót. És most hagyd állni néhány óráig! Ha megvan, csak egyszerűen mosogasd el! Nincs szükség súrolásra, dörzsölésre, a só már elvégezte a „piszkos munkát”!

Ha a tepsi látja kárát a főzőcskének, itt találsz tippeket a tisztításához!

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egyszerű alapanyagból különleges vacsora – lencsés zöldségtócsni joghurtos öntettel

Sokan gondolják, hogy különleges ételeket készíteni csak drága hozzávalókkal lehet. Pedig néha épp az egyszerű, hétköznapi alapanyagokból születnek a legizgalmasabb fogások. A lencse például olcsó, tápláló és sokoldalú, mégis ritkán gondolunk rá, ha vacsorát tervezünk. Most megmutatjuk, hogyan varázsolhatsz belőle könnyű, mégis különleges ételt.

Természetes hajápolás – mit tudnak a nagymamák titkos olajai, amit a modern kozmetikumok nem?

A hajápolás nem újkeletű dolog: évszázadokkal ezelőtt is keresték az emberek a fényes, egészséges haj titkát. Amíg ma tucatnyi flakont sorakoztatunk a fürdőszobapolcon, régen néhány egyszerű, természetes összetevővel érték el ugyanazt, vagy olykor még tartósabb eredményt. A nagymamák jól ismerték azokat az olajokat és növényi kivonatokat, amelyekkel táplálták és védték a hajat – anélkül, hogy mesterséges adalékanyagokra támaszkodtak volna.

Szilvás shake – finom, egészséges és szuperegyszerű!

A szilva nemcsak finom, hanem igazi szupersztár, ha az egészségünkről és az emésztésünkről van szó. Tele van rosttal, ami segíti a bélrendszer működését, így természetes módon támogatja az emésztést és a szervezet tisztulását. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, különösen magas a C-vitamin-tartalma, ami hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez.