2016.01.31. 10:36:39 8958 254

Ezeket ne edd, ha elkerülnéd a narancsbőrt
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kezdetben a rendszeres mozgás segíthet a narancsbőr leküzdésében. Később már meglehet, ilyen vagy olyan csodakrémekhez folyamodunk, hogy eltüntessük a combunkon díszelgő gödröcskéket, de a masszázs is sokat segíthet. Persze, a táplálkozásunkra is jó lenne odafigyelni.

Pizza - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pizza

Nem is hinnénk, milyen falatok elkerülésével tehetünk sokat annak érdekében, hogy elkerüljük ezeket az apró, ám annál nagyobb kellemetlenséget okozó esztétikai hibákat. A tiltólistás étkeket olvasva lesz, hogy a szívünk szakad meg, de hát valamit valamiért…

Isten veled, fehér kenyér!

Hát, ő lenne az első, akit ki kellene iktatnunk az étrendünkből, hogy elkerüljük, vagy legalábbis késleltessük a narancsbőr kialakulásának idejét. Sajnos, a fehérliszt - ellentétben a rozs-, a rizs-, vagy a tönkölybúza liszttel – megemeli az inzulinszintet, ám olyan üres kalóriákat szállít a szervezetben, amely zsírrá alakul, illetve „eteti” a felsőcomb zsírsejtjeit.

Pápá, pizza!

Ha a narancsbőrünket nem valamelyik felmenőnktől örököltük, meglehet, a rossz vérellátás a felelős érte. Igen, imádjuk a pizzát, de a benne lévő zsír, illetve fehérliszt nem kifejezetten jó páros vérellátásunk, vérkeringésünk szempontjából.

Viszlát, limonádé!

Sajnos, a kialakult gödrök idővel csak mélyebbek lesznek, mivel a bőr és a sejtek veszítenek rugalmasságukból. Ám az időt nem tudjuk megállítani, ám bőrünkön hagyott nyomát tudjuk késleltetni. Habár a limonádé nagyon is finom és közkedvelt üdítő, de a benne lévő cukor nem épp bőrbarát választás.

Bye-bye, szójaszósz!

Kétségtelen, hogy a kínai jellegű ételek egyik kihagyhatatlan összetevője, megízesítője a szójaszósz. Ám a benne lévő só miatt testünk több vizet köt meg, és ez hamar láthatóvá válik a problémás területeken, méghozzá narancsbőr formájában.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az öregedés: amitől a legtöbb ember fél, pedig nem kellene

Az öregedéstől való félelem ma már szinte minden korosztályban tetten érhető, és egyértelműen negatív hatást gyakorol az egészségre és jóllétre. Bár régidők óta sokan abban reménykednek, hogy egyszer mindenki számára könnyen hozzáférhetővé válik az örök fiatalság széruma, ezidáig még nem került sor erre. Néhányak szerint viszont nem érdemes emiatt aggodalmaskodnunk, hiszen egy véges térben nem bizonyos, hogy létezhet az örökéletűség ajándéka. Mit tehetünk hát?

Pilates, egy népszerű módszer, amivel erőre kaphatsz

A Pilates első szemrevételezésre semmiféle különösen nagyobb kihívást és izom-megerőltetést nem igénylő gyakorlatsornak fest. A kipróbálását tervezők ezért könnyen beleeshetnek abba a csapdába, mint amelyikbe maga Dwayne Johnson a „kőnyűvő”, a The Rock is belehuppant. Mégpedig a The Game Plan (magyarul: a Gyerekjáték) című családi vígjátékban, amikor a balettről elmarasztalóan beszélt. Nos, aki látta a filmet, az tudja, hogy később megváltozott a véleménye. De, hogy miért érdemes sort keríteni a Pilatesre, illetve ezt a mozgásformát a napi egészség-karbantartó gyakorlatok egyikévé tenni? Nézzük!

Amikor a spenót és a csicseriborsó találkozik – Gyors és finom egytálétel a rohanós hétköznapokra

Ahogy hosszabbodnak a nappalok és kúszik felfelé a hőmérő higanyszála, annál kevesebbet szeretnénk a konyhában bíbelődni az ebéd, meleg vacsora elkészítésével. Szerencsére, egy-egy mentő ötlet mindig szembejön! Most egy spenótos, csicseriborsós verzió!