2021.06.26. 15:08:08 8258 236

Feltétlenül nézd meg ha a Velencei-tónál nyaralsz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A mi drága "minibalatonunk", a Velencei-tó is remek szórakozási lehetőségeket nyújt minden család számára. Kicsit körbejártuk a témát, és kiválasztottunk néhány olyan látnivalót, ami nem csak szép, de izgalmas programként is megállja a helyét. Megnéztük például, hogyan lehet autó nélkül közlekedni a környéken. Erre is van ötletünk. Tartsatok velünk!

Velencei-tó, légi felvétel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Velencei-tó, légi felvétel

Bringával és hajóval is érdemes felfedezni a Velencei-tavat és a környék szépségeit. Agárdon remek, családias és gondos bringakölcsönzőt ajánlanak olyan látogatók, akik évek óta ott kérik ki a kerékpárokat a túrákhoz. Bármi gond adódik, a kölcsönző személyzete akár útközben is azonnal a vendégek segítségére siet. Ez, ha gyerekkel teker az ember, erősen fontos szempont lehet ilyen helyzetben.

Amennyiben hajózni szeretnél, azt is érdemes kipróbálni a tavon. Az agárdi kikötőből induló vízi járatokon a zegzugos nádas titkait és madárvilágát fedezhetitek fel, és a vízről különösen csodás élmény a partszakasz látnivalóit elhelyezni egy térképen. Így lehet családilag rendhagyó földrajz órát rögtönözni a vízen ringatózva. (hajózási menetrend: https://velenceitohajozas.hu/ ) Érdemes ellátogatni a kikötő mellett lévő Akváriumházba, ha már a madarakat kielemeztük a vízen. A tó víz alatti élővilágáról itt nagyon sokat megtudhatunk és láthatunk.

Aki szereti a hasát és a különleges ízeket, feltétlenül látogassa meg Pákozdon a Kádas Sajtmanufaktúrát. Itt különleges, természetes, ízfokozók és színezékek nélkül készített, egyedi fűszerezésű sajtok közül válogathat. A pici gasztronómiai élményt fokozva érdemes egy kellemes bort beszerezni a sajtkóstolgatás mellé. Igazán élvezetes estét tölthetünk el így a tó látványa mellett a naplementét bámulva a parton.

Ha túrát terveztetek, vagy egész napos programot szeretnétek, a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadasparknál (új nevén Pákozdi Pagony) érdemes megállni. Van érdekes interaktív kiállítás, kisebb erdészeti tanösvény kilátóval, és idén tavasszal átadták az új állatbemutató helyeket is. A pákozdi ingókövekhez mi is nagyon sokszor elsétáltunk a gyerekekkel, amikor Sukorón nyaraltunk. Nem túl nehéz túra, Pákozdról indul, kb. 7 km hosszú. Előtte érdemes megnézni az útvonalat térképen, mert sok helyen a jelzések már lekoptak. Érdemes úgy felkészülni, hogy az útvonal nagy részben napos helyeken vezet át. A gárdonyi Rönkvár nagyon jó élmény a gyerekek számára akár hűvösebb időben is. Ez az egri vár rönkvár másolata. Itt különböző feladatokat kell megoldani, közben sisakban a földalatti járatokban lehet mászkálni, szóval biztos, hogy szeretni fogják a gyerekek.

A Bence-hegyi új kilátó, ami a Velence – a Panoráma úton felfelé fut a dombra, este színes világítást kap. A környék nagyon szép és rendezett. Pihenőpadok, büfé várja az odalátogatókat. Azért némi apróval is készüljetek, automata beléptető kapu van a kilátónál, a belépő 500 Ft, de a látvány bőven megéri.

Kellemes nyaralást és izgalmas kirándulásokat kívánunk mindenkinek!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Jeges teák változatosan

Lassan kopogtat az ajtón a forró nyár, így gyakrabban támad kedvünk hűsítő-frissítő, igazán jól eső hideg vagy jéghideg italokat fogyasztani. Az otthon kevert jeges teáknak számos előnyük van, hiszen amellett, hogy könnyen elkészíthetjük azokat, a kreativitásunkat is szabadon engedhetjük. És még valami: a magunk gyártotta jeges teák egészségesebbek lehetnek boltban vásárolt társaiknál, mi több, olcsóbbak is.

Nekik elnézzük a „szúrós” kedvet – Ezért szeretjük a kaktuszokat

Ezek az egzotikus, alakgazdag és virágokkal is ékeskedő, szívós és könnyen alkalmazkodó növények nem csak a szenvedélyes virággyűjtők kedvenceiként tarthatók számon. A száraz levegőjű szobákba ugyancsak javasolt elhelyezni ezeket a hálás növényeket, melyek aztán élő díszekként is esztétikus látványt nyújtanak. Ismerkedjünk kicsit a kaktuszfélék különleges családjával.

Az öregedés: amitől a legtöbb ember fél, pedig nem kellene

Az öregedéstől való félelem ma már szinte minden korosztályban tetten érhető, és egyértelműen negatív hatást gyakorol az egészségre és jóllétre. Bár régidők óta sokan abban reménykednek, hogy egyszer mindenki számára könnyen hozzáférhetővé válik az örök fiatalság széruma, ezidáig még nem került sor erre. Néhányak szerint viszont nem érdemes emiatt aggodalmaskodnunk, hiszen egy véges térben nem bizonyos, hogy létezhet az örökéletűség ajándéka. Mit tehetünk hát?