2021.06.17. 08:29:10 9749 216

Foltok a bútoron? Tüntessük el őket!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A bútorok, különösen a fából készült részeik makacsul ragaszkodnak megszerzett foltjaikhoz. Ezért persze nem kell mindjárt lecserélnünk a pecsétes darabokat – tüntessük el a foltokat profi módon, házi módszerekkel!

Folteltávolítás a bútorról - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Folteltávolítás a bútorról

Ember legyen a talpán, aki az összes családtagját, minden vendégét és még önmagát is kivétel nélkül minden alkalommal rá tudja bírni a poháralátét használatára! A lecsorgó pára, rosszabb esetben kávé, bor, üdítő viszont maga után karikákat hagy a bútor felületén. Karikákat, amelyektől a fa bútor örökké koszos benyomást kelt. Jöjjenek a legjobb tippek a pohár- és tányér nyomok eltüntetéséhez!

Olívaolajjal és ecettel

Mivel nem kell hozzá vegyianyag vagy külön bevásárlás, így különösen praktikus ez a kétlépéses módszer! Mindössze olívaolajra és ecetre lesz szükségünk hozzá. Keverjünk össze fél deciliter olívaolajat fél deciliter 10%-os ecettel, majd puha rongyot mártsunk a keverékbe. A foltos felületet a rongy nedves részével dörzsöljük át alaposan. Míg az ecet a folt eltüntetéséért felel (okozza azt akár a vízből lerakódott ásványianyag, akár más szennyeződés), addig az olívaolaj ápolja, helyreállítja a fa felületét.

Vazelin

Kozmetikai kezelések és az otthoni „patika”’ részeként is előfordulhat a háztartásban vazelin, de ha éppen nincs, bármelyik drogériában vagy patikában könnyedén és olcsón vásárolhatunk. Alapvetően a vazelin alkalmas a fa felület rendszerinti kezelésére, de a makacs szennyeződések eltüntetésében is verhetetlen, ami a fa asztalokat, székeket, karfákat illeti. Száraz rongyra tegyünk egy borsónyit, dörzsöljük át alaposan a kezelni kívánt részt, és hagyjuk állni fél napon keresztül. Ezt követően töröljük át alaposan a bútort.

Fogkrém

Szintén egy, az alapvető háztartás részeként megtalálható dologra van csak szükségünk, így gyakorlatilag nulla plusz költséggel állhatunk neki a folteltávolításnak. Ne gél állagú, nem hagyományos fogkrémet használjunk, kenjük a foltra, és hagyjuk egy bő negyedórán át állni rajta. Ezt követően töröljük le. Folt volt, hol nem volt – már nincs! Makacsabb szennyeződésnél a szemcsés fogkrém polírozó hatása is jól jöhet, ám ezt minden esetben teszteljük a bútor egy félreeső, nem látható részén, nehogy végzetes sérüléseket ejtsünk a fényezésen.

Forrrás: Otthonok és megoldások

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...